in ,

KUD-ovima i Vatrogasnoj zajednici sredstva na prošlogodišnjoj razini, vatrogasci zaslužuju poseban pijetet!

1.450.000 kuna KUD-ovima i 2.300.000 kuna vatrogascima

Grad Velika Gorica sklopio je Ugovor o korištenju sredstava između Grada i Zajednice kulturno umjetničkog društva i Vatrogasne zajednice. Unatoč teškim vremenima sredstva nisu umanjena i ugovori su danas, 1. veljače, potpisani u velikogoričkoj Gradskoj upravi.

Obje zajednice dobile su sredstva na prošlogodišnjoj razini, potvrdio je v.d. gradonačelnika Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar: „Kada govorimo o Zajednici kulture, 1.450.000 kuna kako je bilo i prošle godine, a kada govorimo o našim vatrogascima ostali smo na prošlogodišnjem iznosu od 2.300.000 kuna. Otkako nas je lani zadesila pandemija nismo ukidali sredstva.“

Vatrogasna zajednica zaslužuje poseban pijetet, jer naši su vatrogasci već nekoliko trenutaka nakon razornoga potresa bili na terenu i uistinu ne znam kako bismo tako brzo, efikasno i promptno odreagirali na situaciju, istaknuo je Ačkar te zahvalio svim vatrogascima i najavio da će nakon poboljšanja epidemioloških uvjeta njihove rate i rasti.

Da je koronavirus usporio rad KUD-ova, potvrdio je predsjednik Zajednice kulturnoumjetničkih udruga Grada Velike Gorice Vladimir Štarkelj. U pandemiji su se više okrenuli budućnosti te svim KUD-ovima poslali poruku da više otkupljuju narodne nošnje i kostime.

Grad je stabilan i diše pozitivnim ozračjem te ćemo na taj način lakše prebroditi ovu krizu, istaknuo je Štarkelj.

Riječ je o sredstvima koja će jako puno značiti vatrogascima, potvrdio je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice Dalibor Mrakovčić. Bilo je iznimno puno intervencija i samim time nepredviđenih troškova.

Završen je natječaj i vatrogasci očekuju osam pick-up vozila koja će biti podijeljena dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području Velike Gorice, zaključio je Mrakovčić.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija