in ,

Nastavak odlične suradnje Velike Gorice i Preloga

Spremnost za suranju na izgradnji sportske dvorane

Foto: Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice

Delegacija Velike Gorice posjetila je Grad Prelog i proizvodne pogone tvrtke Tehnix u Donjem Kraljevcu u sklopu nastavka započete suradnje dva grada.

Poveznica između gradova je Darko Blažinčić, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice i tehnički direktor HNK Gorica, rodom iz Prelog.

U sastavu delegacije Velike Gorice bili su Goran Kovačić, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Velika Gorica, Darko Blažinčić, dopredsjednik Zajednice i Davor Štuban, glavni tajnik a velikogoričku delegaciju u Gradskom poglavarstvu primili su Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga, Željko Poredoš, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Preloga Željko Sokač, glasnogovornik Grada Preloga i predsjednik Nogometnog kluba Mladost Komet.

Povod ponovnog susreta predstavnika dva grada je nastavak suradnji i potpisivanje povelje o suradnji dvaju gradova koja se nažalost nije realizirala prošle godine kada je zbog pandemije otkazano potpisivanje u Prelogu, na Dan grada Preloga, 6. prosinca.

Gradonačelnik Preloga istakao je prilikom posjeta kako se nada da će ova suradnja biti formalizirana u što skorije vrijeme i da ćemo potom moći krenuti i u konkretne projekte suradnje.

Pored toga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek istaknuo je kako bi se Velika Gorica mogla uključiti i u međugraničnu gospodarsko-sportsku suradnju i projekte sa mađarskim gradom Nagykanizsa s kojim Prelog već surađuje i ostvaruje vrijedne projekte.

Želje za kvalitetnom suradnjom jesu obostrane, potencijal i mogućnosti postoje i na nama je samo ih pokrenuti, rekao je gradonačelnik Kolarek.

Foto: Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice

Nakon sastanka dvije delegacije posjetile su kompaniju Tehnix u Donjem Kraljevcu gdje je domaćin bio prvi čovjek kompanije, vlasnik Đuro Horvat. Tehnix je vodeća kompanija u eko industriji u svijetu koja razvija i proizvodi najbolje tehnologije kojima se postiže održivi razvoj i cirkularna ekonomija. Kompanija je razvila i proizvodi više od 300 strojeva i opreme za okoliš i najbolju MO-BO-TO tehnologiju za reciklažu otpada za što su za što su dobili stotinu svjetskih priznanja i odličja. Pored toga kompanija se bavi i građevinom pa je iza njih i izgradnja niza sportskih dvorana što nam je i bio prioritet u razgovorima.

Direktor Đuro Horvat izrazio je spremnost suradnje sa Velikom Goricom u području izgradnje sportske dvorane i istakao spremnost da u znak dobre suradnje između dva grada, besplatno ustupi projektnu dokumentaciju za dvoranu.

Po završetku službenog dijela, delegacije bile na ručku u restoranu Tehnixa u Donjem Kraljevcu kojemu je domaćin bio Željko Horvat, projekt manager Tehnixa.

Nakon ručka delegacije Prelog i Velike Gorice posjetile su novu sportsku dvoranu u Draškovcu gdje su upoznati sa izgradnjom, sadržajima i cijenom ove dvorane.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija