in

NEZADOVOLJNI GRAĐANI Ako se ne zaustavi gradnja u Zagrebačkoj, dolazi betonizacija Velike Gorice u vrlo kratkom roku

Postoji sumnja da se ne radi o pogrešci već namjeri

Građani Velike Gorice, susjedi Centra za odgoj i obrazovanje i susjednih parcela na adresi Zagrebačka 94, iznijeli su probleme u vezi izgradnje zgrada na adresi Zagrebačka 94.

Pravomoćne građevinske dozvole su izdane te je gradnja u tijeku. Radi se o tri uske čestice širine 12 m koje se nalaze jedna iza druge i samo prva ima izlaz na prometnicu.

Prošle godine započela je izgradnja zgrada na uskoj parceli na samoj međi Centra a prozori jedne strane zgrade udaljeni par metara gledaju direktno na igralište i park Centra. Time nestaje privatnost štićenika Centra. Zapadna strana Centra ostaje bez popodnevnog sunca a susjedi s druge strane dobivaju tri zgrade na par metara od svojih parcela.

S obzirom da se radi o ustanovi za djecu s posebnim potrebama, 80 godina nitko nije ugrožavao posjed Centra. Štoviše građani Velike Gorice brojnim su donacijama pomagali Centru.

Igor Fiolić pozvao je sva tri kandidata za gradonačelnika Grada Velike Gorice: “Zahvaljujem gospodinu Jelušiću koji se odazvao i došao, gospodin Bekavac je rekao da ne može u ovom terminu pa će vidjeti kad će moći doći, od gospodina Ačkara nismo dobili nikakav odgovor. Inače, gospodina Ačkara mjesecima pokušavamo kontaktirati u vezi ovog problema, slali smo mu upite, ali nažalost, nikad nema odgovora.”

Naveo je i što ih muči: “Problem je što inicijalno susjedi nisu obavješteni da se tu gradi neka zgradi. Mislimo da se gradi protivno goričkom urbanizmu. Nisu prvi susjedi dobili ni priliku i rekli su im da je istekao rok za žalbe. Ovdje su tri parcele! Ako se nekako ovo ne zaustavi, jer čini mi se da je ovo prva zgrada u Velikoj Gorici koja se gradi na međi, da će svi drugi na taj način početi graditi i da nam dolazi betonizacija Velike Gorice u vrlo kratkom roku.”

Ivo Jelušić iskazao je nezadovoljstvo što se jedini od gradonačelničkih kandidata odazvao: “U ovaj slučaj teško mi je ulaziti jer nemam uvida u te akte, ali iz ovoga što sam čuo, očito da ima ozbiljnih sumnji na nepravilnosti. Gradonačelnik ili onaj tko obnaša tu funkciju ima zakonsku dužnost i obvezu da ukoliko primjeti sam ili bude upozoren da nešto nije u skladu sa zakonom, zaustaviti to I tražiti da se ispita zakonitost. On je taj koji je odgovoran za zakonitost odluka gradske uprave.”

S obzirom da se radi o tri zgrade, tri čestice i tri problematične građevinske dozvole postoji sumnja da se ne radi o pogrešci već namjeri, poručili su nezadovoljni građani.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija