in ,

Obavijest mještanima naselja Gudci o neispravnosti vode za korištenje

Korištenje takve vode za piće, pripremu jela, za osobnu higijenu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje

Sukladno odredbi članka 26. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju („Narodne novine“ broj 56/13, 64/15, 104/17, 115/18 i 16/20) obavještavaju se mještani naselja Gudci koji koriste lokalni vodovod Gudci – Sveta Kata da voda iz istog nije ispravna za korištenje.

Dana 15. veljače 2021. u svrhu monitoringa vode za ljudsku potrošnju uzet je uzorak vode iz lokalnog vodovoda Gudci – Sveta Kata u naselju Gudci (Gudci 8).

Temeljem Zakona o vodi za ljudsku potrošnju uzorak prema ispitivanim parametrima zbog bakteriološkog onečišćenja NIJE SUKLADAN Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnosti javne vodoopskrbe („Narodne novine“ broj 125/17 i 39/20).

Korištenje takve vode za piće, pripremu jela, za osobnu higijenu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje. Preporuka je prokuhavanje vode namijenjene piću kroz najmanje 3 minute i čuvanje takve vode na hladnome, u čistim i dezinficiranim posudama.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović