in

Obitelj u Petrovini ostala bez krova nad glavom, a sada im možete pomoći

Tijekom vikenda u Petrovini Turopoljskoj izgorjela je obiteljska drvena baraka u vlasništvu 52-godišnjaka i 49-godišnjakinje. Obitelj od ukupno 12 članova ostala je bez krova nad glavom, a sada trebaju vašu pomoć

Iako su zahvaljujući susjedima privremeno smješteni u jednu prostoriju, jasno je kako su takvi uvjeti i više no teški za normalno funkcioniranje. Njihovu priču čule su i Sanja Vitez i Natalija Zarif koje su istog dana odlučile odnijeti osnovne namirnice, ali i pokrenuti humanitarnu akciju kako bi se obitelji što prije mogao pružiti normalan život.

Foto: Sanja Vitez

Mnogi uskočili u pomoć

Humanitarnom prikupljanju priključila se i Gordana Lazić, jedna od ‘Buvljakuša’, a na susjedovu adresu, gdje se obitelj trenutno nalazi, zahvaljujući DVD-u Kurilovec pristigli su odjevni predmeti, deke, posteljina i dio higijenskih potrepština.

U razgovoru sa Sanjom Vitez saznali smo kako je obitelj trenutno u teškoj situaciji te da im je prijeko potreban privremeni smještaj u obliku kontejnera ili kamp kućice. Navodi kako će akcija trajati sve dok ne prikupe sva potrebna sredstva, od kojih prioritet ima rješavanje stambene situacije.

Foto: Sanja Vitez

Popis potrebnih sredstava

Osim privremenog smještaja koji bi se nalazio u blizini izgorjele barake, sredstva za pomoć možete donijeti na adresu Istarska 68, Petrovina, ili Trg Stjepana Radića 8, Velika Gorica. Od osnovnih namirnica potreban je prijenosni štednjak, hrana koja može stajati (konzerve, paštete, trajne salame, kava, gotova jela i trajno mlijeko) i higijenska sredstva.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i velike količine blata također su potrebne muške čizme veličine 41-43, te ženske čizme 36-41. Prihvaćaju se i donacije odjeće pri čemu je potrebna muška veličina XXL, a ženska između XL i L.

Foto: Sanja Vitez

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović