in , ,

Objavljen pravilnik o dodjeli potpora subjektima malog gospodarstva u proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima pogođenim pandemijom

Maksimalan iznos potpore po zaposleniku može biti 3.000 kuna

Na stranicama Grada objavljen je pravilnik o dodjeli potpora svim subjektima malog gospodarstva u proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima koja su pogođena tijekom pandemije Covid-19. Sredstva se osiguravaju iz proračuna Velike Gorice, a visina potpore ovisi o broju zaposlenih. Iznos potpore koji će se isplaćivati subjektima malih gospodarstva po zaposlenom moći će maksimalno iznositi do 3.000 kuna.

Na temelju članka 18. Poslovnika o radu Gradonačelnika Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada Velike Gorice br. 01/15 i 06/15), Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Krešimir Ačkar, donosi Pravilnik o dodjeli potpora subjektima malog gospodarstva u proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19.

Kriterij za dodjelu potpora je postotni pad poslovnih prihoda/primitaka za razdoblje koje će se utvrditi Javnim pozivom.

Na temelju postotnog pada poslovnih prihoda/primitaka svih prijavitelja izrađuje se rang lista.
Prednost na rang listi imaju oni prijavitelji s većim postotnim padom poslovnih prihoda/primitaka.

Ukoliko je ukupno zatraženi iznos sredstava veći od osiguranih sredstava, prednost imaju prijavitelji s većim postotnim padom poslovnih prihoda/primitaka.

Zahtjev za dodjelu potpore, s propisanom dokumentacijom, podnosi se Gradu Velikoj Gorici, Upravnom odjelu za poduzetništvo, investicije i fondove EU.

Na prijedlog Upravnog odjela, Gradonačelnik donosi Zaključak o dodjeli potpora subjektima malog gospodarstva, a detaljnije upute i ostale informacije nalaze se na stranicama Grada.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija