in

Saziv 2. konstituirajuće sjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije također bezuspješan

Iz oporbe pristigle žestoke kritike

Skupština Zagrebačke županije nije uspješno konstituirana niti iz drugog pokušaja s obzirom na to da nije bilo prijedloga za mandatno povjerenstvo.

 

Prema rezultatima izbora održanih 16. svibnja, mandate u Županijskoj skupštini Zagrebačke županije dobili su koalicija HDZ-HSU-HNS-HSLS (13), koalicija SDP-HSS (13), koalicija SKNL- Bandić Milan 365 (8), FOKUS (6), DP (5) MOST (2).

No, već u roku mjesec dana morat će se održati posljednji pokušaj konstituiranja sjednica, a ako se to ne dogodi ni tada na jesen će se morati održati novi krug izbora za Skupštinu, a župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić podsjetio je kako bi to mogao biti veliki trošak.

Oporba, na čelu sa Mihaelom Zmajlovićem, smatraju ovakvu situaciju vrlo nepovoljnom i neodgovornom prema građanima županije, a posebice jer župan, kako kaže, već drugi put tvrdi da većina postoji.

-Ukoliko većina postoji, onda isto tako građani imaju pravo znati odgovor na pitanje gdje je zapelo, poručio je Zmajlović.

Barbara Knežević iz Domovinskog pokreta kazala je kako se oni nisu kandidirali na izborima kako bi sada bespogovorno dizali ruku i slagali se s onim što ne smatraju ispravnim i zadovoljavajućim.

Pojasnila je kako ne žele podržati HDZ za koji smatra da želi upravljati županom te da ne mu ne daju dovoljno prostora za samostalno upravljanje i vođenje svojeg dijela posla.

Također, za sam kraj je dodala kako Domovinski pokret ne želi biti dio toga da se nekome onemogućava rad za dobrobit Zagrebačke županije dodajući kako vjeruje da će se na trećoj sjednici ipak izglasati normalan predsjednik koji neće županu postavljati uvjete i pustiti ga da radi kako on to sam želi i smatra ispravnim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović

Imate gnijezdo bijele rode u dvorištu? Prijavom ostvarite 700 kuna po gnijezdu

Malonogometna liga Turopolja i Posavine ovog vikenda gostuje u Novom Čiču i Okuju