in ,

Ogroman uspjeh Velikogoričana na Svjetskom kupu

Par iz SPK Vega osvojio visoko osmo mjesto

U cijelom svijetu pandemija koronavirusa bacila je sve sportaše na koljena, a i nemoguće je održavati natjecanja na sportskim terenima pred mnogobrojnom publikom.

Tako je i za plesače akrobatskog rock’n’rolla. Zbog koronavirusa nije bilo natjecanja u Hrvatskoj niti igdje u svijetu od veljače, a i trenažne dvorane razdoblje su zatvorile svoja vrata. Ovaj drugi val je još gori od onoga proljetnog. Ovo je teško period za sve sportaše, koji žive svoj sport i za svoja natjecanja.

WRRC – Svjetska rock ‘n’ roll konfederacija doskočila je i ovom problemu te je uz ogromne tehničke i organizatorske izazove organizirala seriju online svjetkih kupova.

Upravo je jedno takvo natjecanje održano ove subote na kojem je sudjelovalo gotovo 80 parova iz 13 država i 4 kategorije, a samo natjecanje je pratilo više od 2.000 gledatelja preko prijenosa uživo. Vegin par Ema Tot i Andrija Fabijančić osvojili visoko osmo mjesto u kategoriji Juveniles (mlađi juniori), što je iznimno dobar rezultat jer su odradili samo jedan trening u tri tjedna. Ovaj rezultat ih je plasirao na deveto mjesto svjetske rang ljestvice. Ovakva online natjecanja su daleko od onih koja se održavaju uživo pred punom dvoranom gledatelja i navijača jer je teško prenijeti emociju i energiju, ali je ipak bolje nego ništa.

Na pitanje kako su mogli sudjelovati na ovom natjecanju obzirom da su kod nas na snazi mjere zabrane rada sportskih dvorana, odgovor nam je stigao iz Vege;

”Samo natjecanje je organizirano tako da šaljemo snimku parova prema određenim tehničkim parametrima. Ukratko, snimka mora biti sirova i bez ikakvih obrada. Suci sude ”uživo”, odnosno prateći prijenos uživo. Svako natjecanje se održava pod drugim kodnim imenom koje par mora pokazati na samom početku snimke. Kodno ime je ime grada u kojem se ”održava natjecanje”. Ovo je bilo u Tokiju, a Sydney će biti domaćin sljedećeg svjetskog online kupa. Srećom da smo kodna imena dobili dan prije drugog lockdown-a pa smo se mogli boriti za što bolji plasman na svjetskoj sceni. Nažalost Lara Ištvanek i Martin Vuglenović nisu mogli sudjelovati na ovom natjecanju jer su u samoizolaciji, a vjerujem da bi i oni ostvarili izvrstan rezultat. Vega godinama ima parove u vrhu svijeta i to je najveći dokaz naše kvalitete.” – prokomentirao je osnivač i glavni trener kluba Tomislav Odžić, svima poznatiji kao Tomo Vega.

”Poznat sam kao trener koji radi izuzetno zahtjevne koreografije, što naše parove stavlja u vrh svijeta, no uprkos online treninzima koje smo održavali tijekom karantene, naši parovi nisu mogli zasjati u punom sjaju u samo dva tjedna redovnih treninga u dvorani. Da ne ispadnem neskroman, izuzetno sam ponosan na rezultate koje su postigli naši parovi, jer iako je bilo online natjecanje, konkurencija nije bila nimalo laka.”, zaključio je Odžić.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija