in ,

OPG Ivana Palčića iz Vukovine među tri najbolja u Hrvatskoj!

Foto Zgž

Nakon što je u svibnju po izboru čitatelja Jutarnjeg lista proglašen najboljim mladim poljoprivrednikom u Hrvatskoj, Ivan Palčić iz Vukovine dobio je novu nagradu – treće mjesto i ovacije prisutnih na završnoj svečanosti dodjele osmog po redu Agro Oskara, priznanja za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo po izboru Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede, navodi se na stranicama Zagrebačke županije.

Ivanu je osvojenu nagradu, ček od 10.000 kuna uručio Mario Sedmak, urednik zabavnog programa na HRT-u, partneru projekta izbora za najbolji OPG.

Foto Zgž

„Nisam očekivao, ali hvala svima koji su prepoznali naš rad i trud“, rekao je Ivan Palčič.

Prvo mjesto i Agro Oskar osvojio je Tomislav Kuharić iz Zagorja, točnije Vinipotoka gdje ima farmu muznih krava simentalske pasmine i dnevno proizvode oko 900 litara mlijeka, dok je drugo mjesto pripalo Juraju Orehovcu iz Velike Bukovice u Varaždinskoj županiji koji se bavi uzgojem i preradom peradi.

Iako je Ivan stopostotni invalid i nakon prometne nesreće od prije petnaest godina u invalidskim je kolicima, nije klonuo duhom i danas obrađuje oko 60 hektara zemlje, sije kukuruz, pšenicu ječam i zob, uljanu repicu, soju i tritikale. Bavi se i izvlačenjem drva iz šume te prodajom drva za ogrjev. K tome je i član atletskog kluba Uspon iz Velike Gorice, baca disk, kuglu i koplje, ponekad zaigra i stolni tenis. Jedino što mu u životu nedostaje je – još zemlje.

Svečanost dodjele nagrada održana je na Etno farmi Mirnovec u Samoboru, a u ime Zagrebačke županije svečanosti je nazočio zamjenik župana Damir Tomljenović.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija

FOTO/VIDEO Velikogoričani krenuli na jubilarno 30. velikogoričko zahvalno hodočašće prema Mariji Bistrici

Kurilovec u igri bez golova osvojio bod protiv Karlovca