in ,

Osmero završilo na triježnjenju, rekorder s 2,6 promila

Rezultati vikend akcije na alkohol, opojne droge i brzinu

Kako bi kod vozača potaknuli pozitivno ponašanje u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica su proteklog vikenda, vezano uz Martinje, na području ove policijske postaje proveli akciju „Alkolol i opojne droge“ i „Brzina“ vezano uz Martinje.

Tom su prilikom utvrdili 25 ciljanih prekršaja i to: 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nepropisne brzine i dva prekršaja odbijanja testiranja na droge. Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 19 ostalih prekršaja iz domene prometa. Ukupno je utvrđeno 44 prometnih prekršaja.

Vozačima, koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, vozačka dozvola je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa. Osam osoba je smješteno u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača (starosti 60 godina) koji je upravljao osobnim automobilom u mjestu Markuševec Turopoljski, a zaustavljen je u ulici Peršinovec kod kbr. 85, gdje je izvršen nadzor te je tom prilikom utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,60 g/kg. Smješten je u posebne prostorije ove policijske postaje do otrežnjenja. S obzirom na to da nije recidivist, podnijet je Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila i jedna prometna nesreća  s materijalnom štetom.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija