in , ,

Povećan broj prijetnji: U Velikoj Gorici zabilježena prijetnja smrću i nasilništvo

Osim loših međususjedskih odnosa dvije kaznene prijave za svađu između bivših ljubavnika

Iz policijske postaje Velika Gorica naveli su kako je na području Velike Gorice zabilježen drastičan porast kaznenih djela, točnije kako se radi o porastu od 10 do 12% većem broju prijavljenih slučajeva.

Tim povodom Policijska postaja Velika Gorica ovog tjedna zabilježila je tri slučaja prijetnji koje su se dogodile unutar obitelji, ali i između poznanika.

Jedna  od prijetnji dogodila se u ponedjeljak, 8. ožujka, kada je Velikogoričanka izrekla verbalne prijetnje svojoj susjedi zbog čega je procesuirana. Protiv nje je potom podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave koju je podnijela oštećena, a riječ je o dugogodišnjim međusobno lošim susjedskim odnosima.

 

Dvije prijetnje u odnosu između bivših ljubavnika 

Sljedeća dva prijavljena slučaja odnose se na loše odnose između bivših partnera. Naime, u jednom slučaju 32-godišnji hrvatski državljanin prošle subote je prijetio svojoj bivšoj djevojci. Prema navodima policije, muškarac je u istom trenutku počinio dva kaznena djela- jedno je kazneno djelo prijetnje, a drugo kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Naime, osumnjičeni je tijekom noći 6. ožujka naknadno došao u dvorište obiteljske kuće u kojem stanuje njegova bivša djevojka pa joj tom prilikom verbalno prijetio. Tražio je od nje da izađe van jer je želio razjasniti neke njemu nastale probleme. Revoltiran činjenicom što mu bivša djevojka ne želi izaći uzeo je kamen pa razbio prozor na kući.

-Isti je od strane policijskih službenika i uhićen u subotu ujutro te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je predan dežurnome općinskom državnom odvjetniku u Velikoj Gorici, rekli su iz policije.

 

Prijetio joj smrću, a potom razbio prozor

Još jedno kazneno djelo prijetnje počinio je 26-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u Novom Zagrebu.

Naime, mladić je prijetio svojoj bivšoj supruzi i to na način da ju je u subotu u poslijepodnevnim satima u dvorištu na području Velike Gorice verbalno napao revoltiran vlastitim uvjerenjem kako se ona ne brine dobro o zajedničkom djetetu. Tom prilikom verbalno ju je izvrijeđao te joj uputio prijetnje smrću.

Istog dana je uhićen te je protiv njega provedeno kriminalističko istraživanje. Idućeg dana predan je pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće kao nadopuna ranije podnesene kaznene prijave dostavljena dežurnom općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, rekli su nam u Policijskoj postaji Velika Gorica.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija