in

PP VELIKA GORICA Relativno miran vikend na prometnicama

Iz policije izvijestili o rezultatima pojačanog nadzora vozila i vozača u dane vikenda

Kako bi kod vozača potaknuli pozitivno ponašanje u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica su proteklog vikenda, od 22 do 6 sati, na području ove policijske postaje proveli akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“.

Tom su prilikom utvrdili 13 ciljanih prekršaja i to 10 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozilom, dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te jedan prekršaj prije stjecanja prava na upravljanje. Ukupno je utvrđeno 20 prometnih prekršaja.

U nedjelju, 25. listopada 2020. godine u 02,05 sati, muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim automobilom, a kretao se kolnikom Ulice kneza Ljudevita Posavskog u Velikoj Gorici u smjeru jugoistoka. Dolaskom do kbr.45 zaustavljen je te alkotestiran. Utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola dok je  u organizmu od 0,1g/kg. Na mjestu događaja privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola te izdan obavezni prekršajni nalog i isključen je iz prometa.

Nitko nije smješten u prostoriju za zadržavanje niti je itko uhićen i priveden na sud. U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća.

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija