in

Prvaka 1. ŽNL u direktnom susretu u Obrezini odlučuju Mladost i Kupa iz Pokupskog

Susreti turopoljskih klubova u završnici prvenstva uglavnom se igraju zbog prestiža

31. kolo 4. HNL Središte Zagreb, Gradići - Lukavec 0:1, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V'Gradu

Nogometna prvenstva svih amaterskih liga idu svom kraju i ovog vikenda igra se zadnje kolo u svim ligama, osim 4. HNL. Pozicije klubova su više-manje poznate, utakmice se većinom igraju samo radi međusobnog prestiža, a prema rezultatima, možemo biti zadovoljni uspjehom turopoljskih klubova, odnosno klubova NS Velike Gorice.

2. ŽNL Istok, 26. kolo, Turopolje – Brcko 5:2, kapetan Andreas Šejić u akciji. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Krenut ćemo od 2. ŽNL Istok, gdje je NK Turopolje osiguralo naslov prvaka i plasman u 1. ŽNL Istok, prvak koje će isto tako biti klub iz NS VG, samo ostaje otvoreno pitanje koji – NK Kupa Pokupsko ili NK Mladost Obrezina. Staru poslovicu – “svi putovi vode u Rim”, ovog puta ćemo malo prilagoditi i reći da svi putovi vode prema rimskoj Andautoniji (Ščitarjevo), pa malo prije nje skreću lijevo prema Obrezini, gdje će se ova dva kluba susresti u subotu.

1. ŽNL Istok, 21. kolo, Kupa – Vatrogasac 2:1, detalj s utakmice. Foto: NK Kupa

Ostali parovi u 1. ŽNL Istok su: NK Posavec – NK Buna, NK Dinamo Hidrel – NK Kloštar, NK Meštrica – NK Gaj, a NK Vatrogasac je slobodan.

U JŽNL, NK Mraclin je osigruao promociju u 4. HNL kao drugi na tablici, odmah iza neporaženog Samobora. Treneri Pancirov i Milanović napravili su dobar posao u Mraclinu, jer je, samo da podsjetimo, Mraclin ušao u JŽNL nakon kvalifikacijske utakmice protiv NK Pušče, što znači da se kao novak u ligi, odmah uspio plasirati u ligu više. Mraclinci na Novoj Grabi dočekuju NK Lomnicu i Štefa Deverića, i vjerojatno će fešta biti zanimljivija od utakmice, a treće poluvrijeme trajat će puno duže nego prvo i drugo zajedno! Zasluženo za Mraclin!

JŽNL, 28. kolo, Mraclin – Turopoljac 6:3, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Ostali klubovi u JŽNL igraju uglavnom za prestiž:

NK Ban Jelačić dočekuje Vinogradara iz Mladine, koji se prošle jeseni nije uspio “skupiti” i odigrati utakmicu protiv Jelačića, već ju je izgubio za zelenim stolom.

NK Polet iz Buševca dočekuje jedno od najneugodnijih iznenađenja proljeća, Dinamo iz Jakovlja, a sve osim pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

NK Turopoljac je opet u negativnoj seriji od tri poraza za redom, a ovo je proljeće upisao 8 pobjeda i 8 poraza, na 10. poziciji je i sigurno u Kučama nisu zadovoljni pozicijom. A u subotu u Kučama gostuje Rakov Potok kojeg bi se trebalo dati pobijediti, ali tako smo već više puta rekli ovog proljeća, pa smo se iznenadili.

JŽNL, 32. kolo, Turopoljac – Mraclin 1:4, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

A NK Klas u Mičevcu dočekuje prvaka Samobora, bit će svjedokom dodjele pobjedničkog pehara kapetanu Samobora Ivkovčiću, ali više od toga ne može se očekivati.

U 4. HNL Središte Zagreb igra se pretposljednje kolo, a NK Lukavec, budući trećeligaš gostuje u Humu na Sutli, kod Straže, koja je pretposljednja na tablici. Za očekivati je pobjedu, ali ni bilo koji drugi rezultat ne mijenja stanje stvari – Lukavec kao drugoplasirana ekipa 4. HNL Središte Zagreb ide u 3. HNL Središte i Turopolje će od sljedeće godine imati 2 trećeligaša, Kurilovec i Lukavec.

NK Gradići drži petu poziciju na tablici i u subotu dočekuje Croatiu iz Hrastja. Očekujemo pobjedu.

NK Kurilovec, finalist kupa nS ZŽ, u zadnjem kolu dočekuje Ponikve iz Zagreba, a igra se samo za prestiž, jer je Kurilovec usprkos turbulentnim vremenima, uspio sačuvati treće mjesto na tablici.

Nakon ovog vikenda, moći ćemo se posvetiti europskom prvenstvu u nogometu, na kojem sudjeluje i reprezentacija Hrvatske, a već u nedjelju očekuje nas prva utakmica, protiv Engleske. Sretno, Vatreni!

RASPORED UTAKMICA

3. HNL Središte, 34. kolo

Subota, 12. lipnja 2021.:

Kurilovec – Ponikve (SRC Udarnik, 17.30)

4. HNL Središte Zagreb, 33. kolo

Subota, 12. lipnja 2021.:

Straža – Lukavec (Hum na Sutli, 18.00)

Gradići – Croatia (Gradići, 18.00)

JŽNL, 34. kolo

Subota, 12. lipnja 2021.:

Jelačić – Vinogradar (Vukovina, 17.30)

Mraclin – Lomnica (Mraclin, 17.30)

Polet – Dinamo Jakovlje (Buševec, 17.30)

Klas – Samobor (Mičevec, 17.30)

Turopoljac – Rakov Potok (Kuče, 17.30)

1. ŽNL istok, 30. kolo

Subota, 12. lipnja:

Posavec – Buna (Lekneno, 17.30)

Dinamo Hidrel – Kloštar (Novo Čiče, 17.30)

Mladost – Kupa (Obrezina, 17.30)

Nedjelja, 13. lipnja:

Meštrica – Gaj (Gornja Lomnica, 11.00)

2. ŽNL istok, 27. kolo

Nedjelja, 13. lipnja:

Mladost – Turopolje (Obedišće, 17.30)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever

S radom kreću posebni timovi za cijepljenje u Zagrebačkoj županiji

Sljedeći tjedan prva konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice