in , ,

Recept za baby lazanje za gledanje Baby lasagne

Jednostavno jelo koje možete napraviti za svaku prigodu

Foto: Ilustracija

Htjeli biste nešto tematsko za gledanje finala Eurovizije, a dogodilo vam se, kao i nama, da su police s lazanjama u dućanu ispražnjene? Iskoristite namirnice koje imate kod kuće i napravite ove preukusne i brze mini lazanje te uživajte u baby lazanjama dok gledate Baby lasagnu.

Trebat će vam:

  • 500 g mljevenog miješanog mesa
  • 12 listova za lazanje
  • 100 g ljubičastog luka
  • 50 g Pancete
  • 2 češnja češnjaka
  • 75 ml bijelog vina
  • 100 g mascarpone sira
  • 125 g pesta rosso
  • 1 jaje
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 25 g naribanog parmezana
  • sol, papar
  • 2 žličice vegete
  • maslac za premazivanje kalupa

Postupak

Listove za lazanje skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi, pa ih ocijedite i ohladite u hladnoj vodi. Posušite ih papirnatim ubrusom, prerežite po pola i ostavite sa strane.
Kalup za muffine (za 12 kom.) premažite maslacem, pa svaku rupu obložite sa po 2 komada prerezanih listova.
Na dobro zagrijanom maslinovom ulju popržite sitnije narezani ljubičasti luk dok ne omekša. Dodajte na sitne kockice narezanu pancetu, protisnuti češnjak, mljeveno meso i pržite dok meso ne dobije lijepu boju.
Podlijte vinom i pržite dok vino ne ispari. Dolijte 300 ml vode, dodajte Vegetu, posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri još 10-15 minuta.
Uklonite s vatre, pa umiješajte mascarpone, pesto rosso i nasjeckani peršin. Pripremljenim nadjevom napunite obložene rupe u klupu.
Jaje razmutite i pomiješajte s vrhnjem za kuhanje, pa ga prelijte malo preko svake košarice.
Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 – 40 minuta.

Dodatan trik

Spečene lazanje pustite da se ohlade nekoliko minuta, pa ih pažljivo izvadite i poslužite, a maslacem premazane košarice možete obložiti krušnim mrvicama. Navedene namirnice možete zamijeniti sličnom inačicom koju imate kod kuće, a višak ohlađenih mini lazanja možete zamrznuti pa kratko zagrijati u pećnici kada biste ih željeli konzumirati drugom prilikom.

Ove recept za male lazanje možete iskoristiti i za putni ručak djetetu za školu ili izlet, piknik, rođendansku proslavu ili kada vam spontano dođu gosti.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng