in ,

Redovite letačke aktivnosti lovačkih aviona HRZ-a: Očekuje se probijanje zvučnog zida danas i sutra

Građani se mole za strpljenje i razumijevanje

Foto: Privatna arhiva/MORH (T. Brandt)

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo (HRZ) najavilo je da će danas i sutra, 1. i 2. lipnja 2023. godine, piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

S obzirom na to, očekuje se kratkotrajna pojačana buka na područjima Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske županije. Piloti će letjeti na visini od 10 000 do 14 000 metara, uvijek pridržavajući se svih sigurnosnih mjera.

HRZ apelira na građane za strpljenje i razumijevanje tijekom ovog perioda. Sve letačke aktivnosti provode se u skladu s regulativom i pravilima koja reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj, te u propisanim zonama letova.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo nastavlja s ispunjavanjem svojih zadaća kako bi osiguralo sigurnost zračnog prostora Republike Hrvatske, a isto tako poziva građane da ostanu razumijevajući i podržavajući u vrijeme ovih neophodnih letačkih aktivnosti.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu