in , ,

SDP, HSS i GLAS Gospodine Ačkar, može Vas biti sram!

Grad zadužen do grla i osramoćen u javnosti zbog korupcije

Gradske organizacije SDP-a, HSS-a i GLAS-a Velike Gorice objavile su Otvoreno pismo, koje prenosimo u cijelosti:

 

SDP, HSS i GLAS Velike Gorice ovim otvorenim pismom reagiraju na skandalozne izjave o.d. gradonačelnika Krešimira Ačkara na tzv. konferenciji za novinare na kojoj je nabrajao što je sve učinio u protekla četiri mjeseca kao privremeni upravitelj Grada. Većina nabrojenog spada u klasična HDZ-ova predizborna obećanja kojima se ta stranka, koja je u 12 godina svoje bahate vlasti nemilice poharala Veliku Goricu, umiljava građanima svake četiri godine.

Naime, ako se pažljivije analizira, Ačkar zapravo nije napravio ništa. O domu umirovljenika, autobusnom i željezničkom kolodvoru ili smanjenju visokih cijena grijanja govori u kategoriji dogovorio sam. A kako izgledaju HDZ-ovi ‘dogovori’ imali smo prilike vidjeti i prije četiri godine kad su „dogovorili“ izgradnju stacionara u Domu zdravlja, autobusnog kolodvora, gradske tržnice, velebnog nogometnog stadiona s 30 tisuća mjesta od strane kineskih investitora, nacionalnog centra ansambla Lado i velikog etno-sela u Lukavcu, muzeja zrakoplovstva, prerastanje Veleučilišta u sveučilište, tramvajsku liniju do Velike Gorice, rekonstrukciju sustava gradskih toplana s jeftinijim grijanjem i još svašta iz seta megalomanskih projekata pa se nije dogodilo ništa dobro ni korisno.

Dobili smo zato mnoštvo neisplativih, mutnih, neopravdanih i uvijek masno preplaćenih investicija poput komunalnog doma, centra za posjetitelje i takozvanih gradskih bazena koje su gradili prijatelji i stranački sponzori HDZ-a. I Grad zadužen do grla i osramoćen u javnosti zbog korupcije.

Posebno želimo reagirati na izjavu gospodina Ačkara da je ponosan što je četiri mjeseca na čelu Grada. U prokušanoj maniri prešućivanja najvažnijega on u piarovskoj kuhinji svoga mentora Dražena Barišića, koju je naslijedio i prihvatio kao svoju, računa na zaborav građana, ali ta manipulacija neće proći. Jer Ačkar je na čelu Grada, kao zamjenik i desna ruka Dražena Barišića, već pune 4 godine, odnosno u vodstvu Grada gotovo 7 godina pribrojimo li tome i vrijeme koje je u gradu radio kao pročelnik, što je postao voljom – opet – Dražena Barišića. Svih tih godina gospodin Ačkar znao je za svaki projekt i sve planove, sudjelovao je na svim sastancima i uz gradonačelnika Barišića bio je najupućenija osoba u događanja na području Velike Gorice.

Četiri godine je uz to predsjednik vladajućeg HDZ-a i čelnik vladajuće koalicije koja je odgovorna za sve promašene odluke, nepotizam, klijentelizam, pogodovanja u javnim nabavama, prekomjerno zaduživanje i odlijevanje javnoga novca u privatne džepove klijenata velikogoričkoga HDZ-a. Prešućuje svoju ulogu u epizodama zbog kojih je naš Grad dospio na stup srama, a HDZ kao vladajuća stranka niti on kao njegov dugogodišnji čelni čovjek još se nisu ispričali građanima zbog takve štetočinske politike i njenih posljedica. Prešućujući i zataškavajući te katastrofalne posljedice, Ačkar zapravo stvara uvjete da se s tom praksom nastavi dok god HDZ i on budu na vlasti. O tome svjedoči i činjenica da ni Barišić niti nitko od njegovih suradnika, istaknutih članova HDZ-a, nije sankcioniran u HDZ-u. Štoviše, nastavili su raditi i u Ačkarovom timu koji vodi HDZ i Grad.

Samo naivci mogu povjerovati u priču da Ačkar sve ove godine kao predsjednik HDZ-a i zamjenik gradonačelnika Barišića ništa nije znao ni vidio. U konačnici, to bi značilo da je bio obični uhljeb koji je dolazio na posao samo da bi primio plaću. Bila bi to jednako velika sramota i diskvalifikacija za njega i kao osobu i kao političara.

Velikogoričkoj javnosti zato postavljamo pitanje može li takav čovjek voditi Grad ogrezao u problemima koji traže donošenje pametnih, odvažnih i odgovornih odluka kakve mogu donositi samo čvrsti, odlučni, čestiti i mudri ljudi s integritetom?

A gospodinu Ačkaru ovim otvorenim pismom postavljamo sljedeća pitanja, na koja očekujemo jasan odgovor nama, kao političkim strankama koje su se politici HDZ-a sve ove godine suprotstavljale u Gradskome vijeću (ne može reći da to nije znao i čuo), ali i građanima Velike Gorice koji skupo plaćaju HDZ-ovu politiku i praksu:

Jeste li gospodine Ačkar ponosni ili Vas može biti sram što je Vaš šef, uz kojega ste bili 7 godina, završio u pritvoru i pod istragom USKOK-a?

Jeste li, gospodine Ačkar, ponosni ili Vas može biti sram što se Vi i HDZ nikada niste ispričali građanima Velike Gorice koji pune gradski proračun što ste svih ovih godina javni novac trošili netransparentno, neodgovorno i na način koji je gradonačelnika, kojemu ste bili zamjenik četiri godine, doveo do pritvora i teških optužbi za pogodovanje, namještanje javne nabave i nesavjesno poslovanje?

Jeste li, gospodine Ačkar, ponosni ili Vas može biti sram što su Velikogoričani za Vašu plaću proteklih godina izdvojili gotovo dva milijuna kuna, da biste tek sada u zadnja 4 mjeseca počeli pričati da nešto radite?

Jeste li, gospodine Ačkar, ponosni ili Vas može biti sram što je vlast HDZ-a koji vodite već četiri godine pretvorila Veliku Goricu u svoju „kasicu prasicu“ i dovela do toga da je 6. grad u Hrvatskoj zapušten i u neredu po pitanju prometa, komunalnih usluga, infrastrukture, nefunkcioniranja mjesne samouprave i nebrige za okolna naselja?

S nestrpljenjem očekujemo Vaše odgovore!,

 

poručile su gradske organizacije SDP-a, HSS-a i GLAS-a Velike Gorice

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija