in , ,

Svečano otvoren Vatrogasni dom u Buševcu – simbol predanosti i spremnosti

DVD Buševec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Buševec s ponosom je izvijestilo o svečanom otvorenju i završetku radova na obnovi svog Vatrogasnog doma. U subotu, 2. prosinca 2023. godine, u 18 sati, službeno je otvoreno Vatrogasno spremište, koje predstavlja ključni dio obnovljenog Vatrogasnog doma. Ovaj događaj označava značajan korak naprijed za vatrogasnu zajednicu u Buševcu, te potvrđuje njihovu predanost i spremnost za djelovanje u slučaju potrebe.

Svečanost otvorenja obilježila je simbolična ceremonija rezanja vrpce, koju su zajednički obavili Mateja Povrhe, gradonačelnica Trebnje iz Slovenije, i Neven Karas, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice. Ovaj čin simbolizira ne samo obnovu infrastrukture, već i snažnu povezanost i suradnju unutar vatrogasne zajednice.

Novo otvoreno Vatrogasno spremište blagoslovio je mladi kapelan iz Župe Vukovina, dodajući duhovnu dimenziju ovom važnom događaju. Nakon službenog dijela, uslijedilo je potpisivanje „Povelje o bratimljenju i prijateljstvu“ s Prostovoljnim gasilskim društvom Velika Loka iz Slovenije.

Ovo potpisivanje povelje simbolizira jačanje veza i suradnje između dvaju društava, te potvrđuje zajedničke vrijednosti i ciljeve.

U sklopu svečanosti, organizirana je i podjela zahvalnica svima koji su pridonijeli izgradnji i opremanju Vatrogasnog spremišta. Događaj je završio druženjem u iznajmljenom prostoru gospodina Vnučeca, gdje su se okupljeni imali priliku razmijeniti iskustva i proslaviti ovaj značajan uspjeh.

Vatrogasci Buševca izrazili su veliko zadovoljstvo obnovom Vatrogasnog doma, ističući kako će modernizirani prostor doprinijeti većoj učinkovitosti i spremnosti u obavljanju njihovih ključnih zadaća. Ovaj projekt ne samo da unapređuje operativne kapacitete vatrogasaca u Buševcu, već i jača osjećaj zajedništva i suradnje u lokalnoj zajednici i šire.

Završetak radova na Vatrogasnom domu u Buševcu predstavlja važan korak naprijed za lokalnu zajednicu, potvrđujući posvećenost i predanost vatrogasaca sigurnosti i dobrobiti svojih sugrađana.

Foto: DVD Buševec.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović