in ,

Trojica muškaraca uhvaćena dok su u Golf tovarili ukradene kablove s gradilišta

Oštetili čak dva trgovačka društva

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom bosanskohercegovačkih državljana starosti 40, 30 i 25 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe, dok je 30-godišnjak sam počinio još jedno isto kazneno djelo.

Naime, sumnja se da je 30-godišnjak s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja ne pripadajuće  imovinske koristi sredinom kolovoza u večernjim satima došao na gradilište na području Velike Gorice, da bi potom iz improviziranog skladišta otuđio oko 492 metra bakrenog kabla s kojim se je udaljio.

Nadalje se sumnja da su osumnjičeni svi zajedno i s istom namjerom prisvajanja tuđe pokretne stvari u noći s 25. na 26. listopada došli na isto gradilište da bi potom iz improviziranog skladišta otuđili ukupno oko 127 metara bakrenog kabla.

-Otuđene kablove su potom utovarili u osobni automobil marke Golf bosanskohercegovačkih registarskih oznaka u namjeri da se udalje ali su po izlasku iz prostora gradilišta uočeni i uhićeni od strane policijskih službenika te privedeni u službene prostorije policije, dodaju iz Policijske uprave zagrebačke.

Osumnjičeni su oštetili dva trgovačka društva za ukupno oko 9 000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović