in ,

U Buševcu zaustavljen sa 1,05 promila, a recidivist (39) u Lomničkoj uhićen zbog nekoliko prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 16. do 19. lipnja provedena je još jedna vikend akcija na području policijske postaje Velika Gorica te je tom prilikom utvrđeno 20 ciljanih prekršaja:

  • 5 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
  • 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje
  • 8 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
  • 3 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
  • 1 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje
  • 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom
  • 1 prekršaj nepoštivanje crvenog svjetla vozača vozila

Također je utvrđeno i 14 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 34 prometnih prekršaja. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa, navode iz goričke policije.

Tijekom vikenda također su se dogodile dvije prometne nesreće, obje s materijalnom štetom.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena kod vozača u Buševcu

Jučer, 18. lipnja u 03,05 sati, muškarac starosti 49 godina, upravljao je osobnim vozilom krećući Zagrebačkom ulicom u mjestu Buševec, grad Velika Gorica. Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,05 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa te mu je uručen Prekršajni nalog, navode iz policije tako i dodaju kako je također kažnjen muškarac koji je pijan vozio bez vozačke dozvole.

U subotu, 17. lipnja u 23,44 sati, muškarac starosti 39 godina, upravljao je kao recidivista teretnim vozilom krećući se Lomničkom ulicom u Velikoj Gorici. Nadzorom je utvrđeno da upravljao vozilom prije stjecanja na samostalno upravljanje i za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 0,63 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je uhićen (recidivista i stjecaj prekršaja), smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te je sljedećeg dana uz Optužni prijedlog prepraćen na općinski sud – prekršajni odjel, pojašnjavaju iz policije.

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu