in ,

U Velikoj Gorici 63 nova slučaja zaraze koronavirusom

Na području županije i dalje visoke brojke

U odnosu na podatke od jučer na području Zagrebačke županije oboljelo je 285 osoba od kojih je njih 63 s područja Velike Gorice. Na području cijele županije s današnjim danom ozdravilo je 36 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 7 razrednih odjela.

U ostalim gradovima i općinama također je zabilježen ponovni rast broja novooboljelih, a broj zaraženih redom je:

  • gradovi: 38 Samobor, 19 Sveta Nedelja, 17 Zaprešić, 21 Jastrebarsko, 9 Ivanić-Grad, 20 Dugo Selo, 8 Vrbovec, 22 Sveti Ivan Zelina,
  • općine: 11 Brdovec, 5 Bistra, 3 Jakovlje, 1 Luka, 3 Marija Gorica, 1 Pušća, 1 Dubravica, 2 Klinča Sela, 8 Stupnik, 6 Pisarovina, 5 Krašić, 3 Kravarsko, 4 Križ, 1 Brckovljani, 4 Rugvica, 4 Dubrava 1 Rakovec, 1 Gradec, 4 Bedenica).

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do subote, 17.4.2021. do 10:00 sati evidentirano je 24621 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 22481 osoba, a 73 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 2067 slučaja.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

NOVO: Donesena je nova odluka o organizaciji nastave u tjednu od 19. do 23. travnja 2021. godine u školama kojima je osnivač Zagrebačka županija prema kojoj će učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola nastavu pohađati uživo, dok će učenici ostalih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu. Više o tome saznajte ovdje.

Podsjetimo, od 12. travnja na snazi su nužne epidemiološke mjere za Zagrebačku županiju, a više o tome saznajte ovdje.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija