in

Udruga žena Kozjača sutra uz Dan žena slavi i svoj drugi rođendan

Udruga žena Kozjača osnovana je točno na sutrašnji dan, prije dvije godine, 8. ožujka 2020. godine. Trenutno broji 21 aktivnog člana, a unatoč dosadašnjem sputavanju u radu i nemogućnosti okupljanja, uspjele su, koliko su im to okolnosti dozvoljavale, provesti nekoliko značajnih aktivnosti.

Žene iz udruge odradile su mnoštvo toga za dobrobit svojeg mjesta, među kojima je i uređenje crkve i njezine okolice. Također, išle su na brojne izlete na kojima su se družile i bolje upoznale, bile su i na događaju “Po starinski” u Mraclinu, a ističu i kvalitetne suradnje koje su ostvarile s Udrugom Žena oboljelih od raka dojke te suradnju sa Sportskim društvom za malonogometnu ligu Vukomeričke gorice.

Za proštenje sv. Mihovila, koji je zaštitnik njihovog sela, imale su štand s domaćim proizvodima- mlincima, rezancima, gibanicama, kruhom i drugim ukusnim kolačima, ali i ostalim rukotvorinama iz njihove radionice.

-Cilj nam je i dalje napredovati i utjecati na poboljšanje življenja u našem mjestu, ali isto tako uključiti što veći broj žena, pokrenuti i organizirati razne kulturne, zabavne i sportske sadržaje za svoje članove i članove drugih udruga. No prije svega, nastojimo očuvati našu kulturnu baštinu, poručuj nam žene iz udruge.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu