in ,

FOTO Velika Gorica proslavila svoj dan!

Skromnije nego inače, pod epidemiološkim mjerama, ali pozitive nije nedostajalo

24

Velika Gorica, najveći grad Zagrebačke županije, danas je svečanom sjednicom Gradskog vijeća u dvorani Pučkog otvorenog učilišta proslavila svoj dan. Prigodno, ovim povodom tradicionalno su dodijeljena javna priznanja najzaslužnijim pojedincima i udrugama.

Uvodno se okupljenima obratio predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas poručivši, između ostalog, kako je epidemiološka situacija utjecala na projekte u gradu:

– Mi smo, kao grad, poduzimali mjere ne bi li sačuvali naš komunalni sustav koji je kralješnica funkcioniranja svake lokalne samouprave. Mnogi planirani projekti morali su biti stavljeni na listu čekanja nekih boljih, zdravijih vremena.

Optimističniji je bio zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, koji je podsjetio kako je prije nekoliko dana donesen kaže, ‘uravnotežen i razvojan’ Proračun za 2021. godinu:

– Glavne značajke Proračuna odnose se na osiguranje funkcioniranja grada, fokus komunalnih aktivnosti je na održavanju prometnica i za to je u Proračunu osiguran najveći iznos dosad. Također, velik dio novca otići će umirovljenicima, a čak 40% Proračuna osigurano je za školstvo i predškolstvo.

U ime Zagrebačke županije Sjednici je nazočio predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak koji je poručio kako će Županija i u narednom razdoblju nastaviti pomagati Gorici i dalje.

– Izdvojit ću ulaganja u školstvo po pitanju energetske obnove te veliki projekt koji nas čeka – Centar kompetencije.

U ime Hrvatskog sabora i Vlade svečanosti je prisustvovao izaslanik Krunoslav Katičić koji je Goričanima čestitao njihov dan.

Nakon uvodnih govora, uručena su javna priznanja najzaslužnijim pojedincima i udrugama.

Povelju Grada za životno djelo dobio je Miljenko Rojc, osnivač velikogoričke Obrtničke zadruge VE-GO, dugogodišnji čelnik Kinološkog društva Velika Gorica i član Matice Hrvatske.

Nagrada s likom Franje Lučića uručena je Tomislavu Mirku Špoljaru, Verici Krajnović, Udruzi pripadnika 153. brigade HV – Velika Gorica te posthumno Anki Šafran.

Nagradu s likom Nikole Škrlca Lomničkog dobili su posthumno Kreši Hubaku i Stjepanu Kosu, a Nagrada s likom „Krčkih vrata“ uručena je Željki Mačak Šafranko, Mladenu Čunčiću i Ivanu Palčiću.

Nagradu „Zlatna turopoljska podgutnica“ dobio je Josip Škof, a Civilna zaštita Grada Velike Gorice i Marija Šapina primili su nagradu „Turopoljsko srce“.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu