in ,

Velikogoričanke viceprvakinje Hrvatske i Balkana

Sjajni nastupi Tene Petračić i Nine Vuković

U subotu i nedjelju, 18. i 19. lipnja održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete/kinje u Varaždinu.
Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica na ovom međunarodnom natjecanju predstavljale su tri atletičarke u pet različitih disciplina.

Nina Vuković je pak branila boje Hrvatske na Prvenstvu Balkana za seniore/ke kao članica Hrvatske atletske reprezentacije, koje je održano 18. i 19. lipnja u Craiovi u Rumunjskoj.

Izvještaj s Prvenstva Hrvatske za kadete/kinje

Prvog dana natjecanja, na utrci od 60 m nastupila je Tena Petračić, koja je trku završila s vremenom 8,58 sec., čime je zauzela 23. mjesto. Livia Debelić je nastupila na utrci od 300 m te s vremenom 44,91 sec. zauzela 25. mjesto. Konačno, prvi dan natjecanja je zaključila Tena Petračić na utrci od 1500 m. Tena je ovu distancu otrčala za 5:12,72 min. te se popela na 9. mjesto.

Drugi dan natjecanja bio je nešto uspješniji za Klub, u režiji sestara Petračić. Nakon prošlotjedne pobjede na utrci od 600 m na HAAK Mladost atletskom mitingu, Tena Petračić na istoj utrci ovoga se puta okitila srebrnom medaljom te postala viceprvakinja Hrvatske. Tena je ovu utrku istrčala za 1:39,99 min. Nakon Tene, na atletsku stazu je izašla i Tara Petračić na sprinterskoj utrci od 100 m te s vremenom 13,94 sec. zauzela 26. mjesto.

Izvještaj s Balkanskog prvenstva za seniore/ke

Dokazana atletičarka Nina Vuković je kao članica Hrvatske atletske reprezentacije nastupila na Balkanskom prvenstvu za seniore/ke, koje je održano u Craiovi u Rumunjskoj. Prvog dana natjecanja, Nina je nastupila na svojoj najjačoj distanci od 800 m te s vremenom 2:06,87 ukupno zauzela odlično 8. mjesto, ali i postavila svoj novi osobni rekord!

Drugog dana natjecanja Nina je nastupila u štafeti 4 × 400 m skupa s ostalim reprezentativkama Klarom Koščak, Veronikom Drljačić i Idom Šimunčić. Svaka je atletičarka odlično odradila svoju dionicu te su s ukupnim vremenom 3:39,83 min. osvojile srebro.

Slijedećeg vikenda na rasporedu je Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Stjepan