in , ,

VIDEO Položen kamen temeljac nove crkve Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom

Do kraja godine trebalo bi biti gotovo 90% radova

U nedjelju, 20. veljače u općini Kravarsko položen je kamen temeljac kojim je označen početak radova na izgradnji nove crkve Uzvišenja Svetog Križa koja je stradala u potresu 29. prosinca 2020. godine.

 

Mnoštvo vjernika okupilo se na svetoj misi koja je služena u 11 sati, potom je na crkvištu pročitana povelja, a temeljni kamen blagoslovio je sisački biskup, mons. Vlado Košić.

Kakvi su planovi za dalje nakon polaganja temeljna kamena i kakva bi u konačnici trebala izgledati crkva, tko financira izgradnju i koliki su troškovi predviđeni troškovnikom te hoće li to biti replika srušene crkve u potresu više nam je rekao načelnik Općine Kravarsko Vlado Kolarec:

“Na sreću, obnovili smo veći dio objekata koji su oštećeni u tom velikom potresu, ali najveća šteta nastala je na našoj župnoj crkve. Uz pomoć mještana te Sisačke i Varaždinske biskupije prikupili smo dio sredstava za gradnju.

Bez pomoći Ministarstva regionalnog razvoja i Zagrebačke županije ne bismo uspjeli krenuti u ovako ozbiljnu gradnju. Procjena vrijednosti projekta je 10,5 milijuna do 11 milijuna kuna.

Nadam se da ćemo uz naše vrijedne graditelje uspjeti do kraja lipnja staviti crkvu pod krov, odnosno završiti grube radove. Već sada krećemo u dogovaranje svih naknadnih radova da bi crkva bila u fazi korištenja. Nadam se da će do kraja godine 90% radova biti završeno. Nadam se da će i Grad Velika Gorica pomoći da ovaj naš projekt uspješno i kvalitetno završimo.”

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?