in , , ,

[VIDEO] SDP ZGŽ – U pitanju je muljanje!

Sporna privatna kuća trebala bi postati buduće ravnateljstvo Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije

Kako je ranije najavljeno, SDP Zagrebačke županije održao je ispred sporne kuće press konferenciju za medije na kojoj su poručili kako je ovo primjer još jednog pokušaja muljanja s kućama i legalizacijom:

Priopćenje SDP-a prenosimo u cijelosti:

SDP Zagrebačke županije na današnjoj je konferenciji za medije ponovno prozvao župana Kožića i ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorina Gajnika zbog kupnje i dizanja kredita za privatnu kuću u Velikoj Gorici čija je namjena preseljenje ravnateljstva Zavoda, a ne bolja zdravstvena usluga za građane.

Iako su prošloga tjedna vijećnici SDP-a na sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije pokušali s dnevnog reda skinuti točke koje se odnose na davanje suglasnosti Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije za kupnju poslovnog prostora, odnosno nekretnine u Velikoj Gorici, župan Kožić je na taj prijedlog samo odmahnuo rukom. No, cijela priča oko Zavoda ne bi bila čudna da se radi o odluci koja je vezana uz lošu epidemiološku sliku ili je uistinu usmjerena na pomoć građanima.

„Zdravstveni sustav puca po šavovima, djelatnici hitne službe svakodnevno ulažu nadljudske napore da spašavaju živote, a župan Kožić uz pomoć Mate Čička diže kredit i kupuje privatnu kuću za preseljenje administracije Hitne službe. Objekt ni po čemu ne zadovoljava potrebe te službe i ovo izgleda kao još jedna u nizu Kožićevih odluka kojima se iz proračuna Županije financiraju projekti koji bi se mogli naći pod optužbom za korupciju“, upozorava Mihael Zmajlović, predsjednik Županijskog SDP-a.

Gajnik je priznao da zdravstveni sustav puca po šavovima i da su prekovremeni sati zdravstvenih djelatnika ”skupi”. Baš zato je odluka župana Kožića i HDZ-a da se 2 milijuna kuna potroši na kupnju kuće s okućnicom sveukupne površine 1.066 kvadratnih metara, od koje zdravstveni sustav i građani neće imati nikakve koristi, vrlo upitna.

Mi ne osporavamo niti jednu odluku koja je usmjerena na poboljšanje sustava hitne medicine u ovo trenutno vrlo lošoj epidemiološkoj situaciji. Ali nam je neprihvatljivo da Županija diže kredit od gotovo 2 milijuna kuna kako bi kupila privatnu kuću i u nju izmjestila ured ravnatelja i administraciju Zavoda. Ako je namjera Zavoda bila izmjestiti administraciju i prenamijeniti postojeći prostor za obavljanje posla hitne medicine, onda se sigurno mogao naći već neki postojeći prostor s dva ureda kojem raspolaže Županija, za koji sigurno ne bi trebalo dizati kredit niti trošiti ogroman novac. No, kako je  javni poziv za dostavu ponuda na prodaju nekretnine za potrebe Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije trajao samo 9 dana i kako je pristigla samo jedna ponuda, baš za kuću u ulici Radićev odvojak 58 u Velikoj Gorici, čini se da se ovdje radi o nekom dogovoru da se o trošak građana napravi neka muljaža“, smatra Nadica Žužak, dožupanica Zagrebačke županije.

Dok su Kožić i Gajnik ponosni na svoju novu kuću čiju obnovu misle platiti novcem poreznih obveznika, građani Velike Gorice samostalno organiziraju akcije te volontiranjem pokušavaju prikupiti sredstva za kupovinu aparata za opskrbu vozila hitne pomoći s ciljem spašavanja života u gradu.

Pozivamo građane Velike Gorice da svim nadležnim institucijama Županije postave pitanja o tome čemu će uistinu služiti ova kuća i ne bi li bilo korisnije i potrebnije opremiti vozila hitne pomoći, nego kupiti kuću za skladištenje papira i sastanke ravnatelja, Kožića i HDZ-a. Pa radi se o javnom novcu, a ne privatnoj investiciji županijskih političara. Ili oni misle da novac građana upravo tome služi – da oni kupuju kuće za svoje potrebe“, zaključuje Ozren Robić, predsjednik SDP-a Velike Gorice.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija