in , , , ,

VIDEO: Vedran Planinšek novi je državni rekorder u vožnji bicikla 24 sata

Velikogorčanin je odmjerio snage sa 40 biciklista iz cijelog svijeta

Krajem srpnja je u Sloveniji održan biciklistički maraton Slo24Ultra na kojem je naš sugrađanin Vedran Planinšek zauzeo drugo mjesto. Riječ je o natjecanju u kojem je cilj u 24 sata prijeći što veću razdaljinu.

Utrka je startala u petak u 18 sati iz slovenskog Dobrovnika, a naš Vedran utrku je završio na drugom mjestu prešavši, u zadanom vremenu, 792 kilometra što mu je ujedno donijelo titulu državnog rekordera. Ispred njega u start je ušao, samo svjetski rekorder Verstovšek Stanko.

Vedran se natjecao s 40-tak biciklista iz cijelog svijeta, među kojima je bilo i 15-tak profesionalaca, a u postizanju ovog impresivnog rezultata pomogla mu je taktika, 16 sati vožnje bez stajanja.

Iako smo, u razgovoru s Vedranom, doznali da se utrka vozila po, većinom ravnom terenu, tih je dana na snazi bio toplinski val s dnevnim maksimalcima od 37 stupnjeva Celzijevih pa nas je zanimalo na koji je način nadoknađivao izgubljenu energiju, utažio žeđ i obavljao ostale svakodnevne fiziološke potrebe.

Saznali smo i što mu je donijela titula državnog rekordera u vožnji bicikla 24 sata, kako je došao do forme i koliko kilometara godišnje odvozi biciklirajući, a sve to pogledajte u video prilogu.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Anita