in , ,

Vikend rekorder (54) ‘pao’ sa 1,14 promila, tijekom vikenda privedena dva vozača

Tijekom vikenda dogodile su se tri prometne nesreće, jedna s ozlijeđenom osobom

Tijekom vikenda iza nas velikogorička policija je provela akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na svome postajnom području. Ovog puta utvrdila je 33 ciljana prekršaja i to:

– 3 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola

– 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje

– 2 prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom upravljanja

– 15 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom

– 8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje

– 4 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 14 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 47 prometnih prekršaja, istaknuli su iz policije.

– Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa-dodaju u policiji.

Dva vozača su uhićena zbog težih prekršaja i uz Optužni prijedlog prepraćena na Općinski sud – prekršajni odjel, i to jedan  vozač  koji je vozio prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilom i pod zabranom upravljanja te drugi kojo je zaustavljen za volanom, a ima zabranu upravljanja vozilom.

Rekorder ovog vikenda ‘uhvaćen’ je u Matoševoj ulici s 1,14 promila.

-Dana 29.01.2024. godine (ponedjeljak) u 00,30 sati, muškarac starosti 54 godine, upravljao je osobnim vozilom Ulicom A. G. Matoša u Velikoj Gorici. Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,14 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg. Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa te mu je uručen Prekršajni nalog-stoji u policijskom izvješću.

Iz policije napominju da su se u vrijeme vikenda dogodile 3 prometne nesreće. U jednoj je osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede, a u druge dvije nastala je materijalna šteta.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu