in ,

Vozač Mercedesa (23) i prije stravične nesreće kažnjavan u prometu, sud u Velikoj Gorici ga vratio ‘iza rešetaka’

Mladi vozač koji je prouzročio tešku nesreću u Buzinu nije prvi put kažnjavan u prometu

Foto: Čitatelj

Mladi 23-godišnji vozač koji je u petak, 16. lipnja na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu izgubio kontrolu nad Mercedesom i udario u drugi automobil i pješake na tzv. car meetu odlazi u istražni zatvor na 30 dana zbog mogućnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Kako se navodi, 23-godišnjak je već dva puta prekršajno kažnjavan zbog prekoračenja brzine, odnosno zbog prebrze vožnje za što je uredno platio kazne, no to mu je, čini se, sada došlo ponovno na naplatu jer se zbog kažnjavanja, prema odluci Županijskog suda u Velikoj Gorici, vraća iza rešetaka.

“Što se tiče postojanja posebnog uvjeta odnosno opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dežurna sutkinja istrage smatra da postoji realna i konkretno predvidiva opasnost na ponavljanje kaznenog djela cijeneći, prije svega, okolnost da je osumnjičenik već u dva navrata prekršajno osuđivan zbog prekršaja iz članka 53 stavka 4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to upravo zbog prekoračenja brzine”, izjavila je glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici Kornelija Kallay Blažeković.

Tereti ga se za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu s nanošenjem teških tjelesnih ozljeda. Jurnjava među velikim brojem ljudi s bijesnim automobilom od 500 konjskih snaga rezultirala je s više ozlijeđenih osoba od kojih je četvoro u bolnici –  dvije su osobe s teškim tjelesnim ozljedama i jedna s iznimno teškim tjelesnim ozljedama i još uvijek se bori za život.

Za takvo kazneno djelo propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina. Osumnjičenik se ni danas, kao ni ranije jutros, nije aktivno branio, šutio je, a obranu je iznosio njegov odvjetnik koji je rekao da je on previše potresen da bi to učinio, no, za sve se ispričao i rekao da mu je žao što se to dogodilo.

Podsjetimo, u petak u 21.50 sati 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se prilaznim kolnikom kućnog broja 62 Avenije Većeslava Holjevca u smjeru sjevera na koju je skrenuo desno s kolnika kružnog toka prometa koji se nalazi s jugozapadne strane, objavila je tako Policijska uprava zagrebačka.

Dolaskom južnije od prilaznog kolnika parkirališta nasuprot ugostiteljskog objekta, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste, već je naglo povećao brzinu kretanja vozila zbog čega je došlo do proklizavanja stražnjih pogonskih kotača.

Zbog navedenog je izgubio nadzor nad vozilom i, u zanošenju preko trake namijenjene za promet vozila iz suprotnog smjera, sletio s kolnika na pješački otok sa zapadne strane gdje je naletio na troje pješaka (35-godišnjak, 21-godišnjak i 32-godišnjakinja) koji su uslijed naleta pali na kolnik.

Kako se vozilo nastavilo kretati, naletio je i na spremnik za otpad i prometni znak te je prešao na južnu kolničku traku prilaznog kolnika parkirališta nasuprot ugostiteljskog objekta, gdje je naletio i na osobni automobil marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka  kojim je upravljao 22-godišnjak i u trenutku naleta bio zaustavljen ispred raskrižja. Uslijed naleta je navedeni zaustavljeni osobni automobil naletio na još jedan osobni automobil koji je bio parkiran na parkiralištu sa sjeverne strane prilaznog kolnika.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 35-godišnji pješak kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, 21-godišnji pješak kojemu je liječnička pomoć pružena u  Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice i 32-godišnja pješakinja kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu