in ,

Vruće vam je? Sklonite se od vrućine i pogledajte dvije impresivne izložbe u galerijama Galženica i Trumbetaš

Foto: POU VG Facebook

Želite se aktivirati, ali vani vam je vruće? Ništa zato, zabavnog sadržaja ima i pod klimom. Ovih dana u Gorici možete pogledati impresivne izložbe Dominika Vukovića i Radmile Grlić.

Izložba ilustracija Dominika Vukovića pod nazivom “U ritmu meandra s Julijem Kniferom” obilježava stotu godišnjicu rođenja slikara Julija Knifera i 20 obljetnicu njegove smrti.

Julije Knifer bio je jedan od najznačajnijih hrvatskih slikara 20. stoljeća. Njegovu slikarsku karijeru obilježio je prepoznatljiv motiv meandra kojeg je izveo u različitim formama. Taj motiv Vuković je koristio u svojim ilustracijama te se poigrao spojem karakteristika Kniferova slikarstva i svojeg autentičnog izričaja.

Foto: Galerija Galženica

Dominik Vuković rođen je u Zagrebu 1990. godine. Završivši Školu primijenjene umjetnosti i dizajna 2009., upisuje Akademiju likovnih umjetnosti, smjer grafike. Živi i radi kao freelance ilustrator, grafičar i slikar u Zagrebu, a od 2019. godine radi kao vanjski suradnik na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na grafičkom odsjeku.

Izložbu “U ritmu meandra s Julijem Kniferom” možete pogledati u galeriji Galženica utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati, te ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 16 sati.

Ljeto u slikarstvu

Ako pak želite ostati u ljetnom ugođaju, u Galeriji Trumbetaš izloženi su radovi umjetnice i članice ULIKUMVG-a Radmile Grlić pod nazivom “Svi moji snovi”. Slike vrve motivima prirode i mora. Kadar ispunjavaju jedra i pejzaž.

Foto: POU VG

Radmila stvara slike prirode jer je istinski zaljubljenik u istu, disciplinirano od varijacije pejzažnog do veduta i krajolika ostajući uvijek vjerno vezana za klasičnu estetiku slike. Umjetnica ostavlja na svojim slikama čitljiv trag svoje osjećajnosti i senzibiliteta pod utjecajem životnog iskustva i neke tako nestvarne stvarnosti. Umjetnica se promatraču obraća na nivou instinktivnog, jer iz njezine poetike izvire intimitet, individualnost i senzualnost.

Ovo je prva samostalna izložba Radmile Grlić, ali svakako ne i zadnja jer iz galerije poručuju: “Slikarski opus umjetnice mnogo obećava te u sebi krije još podosta snage i motiva za nove slikarske kreacije i nova likovna iznenađenja”.

Foto: POU VG Facebook

Vrućine su idealno vrijeme da se malo zavučete u hladovinu klimatizirane galerije i uživate u kreativnosti i nekoj drugoj perspektivi.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng