in

Žetva medalja MK Velika Gorica u Čakovcu

Bruno Škrinjarić postavio novi osobni rekord

U subotu, 10. listopada u Čakovcu je održano treće kolo Hrvatske atletske lige – sjever. Uz domaćina AK Međimurje, Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica bila je najbrojnija ekipa  s ukupno petnaest natjecatelja u isto toliko disciplina. Nastupilo je još dvadeset i osam klubova sjeverozapadne Hrvatske. MK Velika Gorica je ukupno osvojio 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu. Istog je dana održan i srednje dugi triatlon “Zadar halftriatlon by Falkensteiner Punta Skala” u Petrčanima kod Zadra gdje je nastupio Bruno Škrinjarić.

Prve medalje osvojile su sjajne mlađe kadetkinje u disciplini 800 m, zlato za Tenu Petračić (2:23,88) i srebro za Liviu Debelić (2:29,98). U istoj disciplini Zeta Hećimović Obradović zauzima 8. mjesto (2:39,94) pa nadalje trinaesta Adrijana Džolić (2:48,08), petnaesta Tara Petračić (2:49,13), šesnaesta Lucija Breljak (2:49,70), sedamnaesta Paola Petrović (2.51,50) i kao šesnaesta u cilj ulazi Brigita Grčić (3:05,62). U ovoj disciplini ukupno je nastupilo dvadeset i četiri natjecateljice. Svakako treba izdvojiti debitantski nastup Adrijane Džolić, koja se odlično snašla na stazi i nije dozvolila da je „trka povuče” kako se u trkačkom žargonu kaže za nekoga tko precijeni svoje mogućnosti. Bravo Adrijana!

Na utrci od 800 m za mlađe kadete nevjerojatni Ivan Toma Aščić se okitio srebrnom medaljom, a od zlata su ga dijelile dvadeset i tri stotinke sekunde. Ovo „nevjerojatni” odnosi se na postizanje osobnog rekorda kojeg je Ivan Toma u ovoj disciplini popravio za deset sekundi, a na temelju viđenog, kraj rekordima se još ne nazire.

Trka na 2000 m za starije kadetkinje protekla je u potpunoj dominaciji Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica koje je potpuno osvojio cijeli pobjednički podij. Kao prva kroz cilj prolazi Ema Vuković (7:32,28), druga Iva Karlović Papak (7:35.04) i treća Lucija Sever (7:41, 36). Curama iskrene čestitke, a Ema Vuković je prezentirala svoj raskošni talent i po rezultatima se približava sestri Nini.

Na 2000 m za mlađe juniorke MK VG predstavljala je Anja Petračić, koja zauzima sedmo mjesto (8:03,29) . Anja svakim svojim treningom i nastupom na natjecanju pokazuje kako treba biti ustrajan i nikada ne odustajati od onog što voliš, a to je atletika.

2000 m za žene svojim uvjerljivim nastupom i trkom za udžbeničku prezentaciju, Nina Vuković još jednim zlatom je potvrdila svoju vrhunsku formu u ovoj godini.

Trku na 2000 m za muškarce zaključuje drugi debitant Atletske škole Viktor Benedetti, koji je imao priliku osjetiti „bilo natjecateljske trke” na atletskoj stazi. S vremenom 7:44,92 plasirao se na peto mjesto i s današnjim nastupom započeo skupljanje neophodnog iskustava.

Bruno Škrinjarić je nastupio na posljednjem triatlonu ove sezone – na srednje dugom triatlonu koji se održao u Petrčanima blizu Zadra. Podsjetnik, srednje dugi triatlon (zvani i polu-Ironman) je utrka koja se sastoji od 1900 m plivanja, 90 km vožnje bicikla i 21,1 km trčanja.

Ukupnu utrku završio je za 4:16:33, što je daleko njegovo najbolje vrijeme, popravak za više od pola sata u odnosu na dosadašnji rekord. U sve tri discipline je postavio svoja nova najbolja vremena. Plivanje je završio za 30:39, vožnju biciklom za 2:22:49 i na kraju polumaraton za 1:18:44, što je njegov najbolji polumaraton u sklopu polu-Ironmana i drugi najbolji polumaraton općenito. U ukupnom je plasmanu završio na 11. mjestu u dosta jakoj međunarodnoj konkurenciji (ukupno 5. od hrvatskih natjecatelja) i 3. u kategoriji M30.

Iz kluba i nadalje pozivaju svu zainteresiranu djecu i njihove roditelje da im se pridruže na treninzima kod sjeverne tribine Gradskog stadiona svakim radnim danom od 19.00 – 21.00 sati. Informacije na mob: 091 888 7229, Franjo Gavranović – atletski trener.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija