in

Velika Gorica kandidirat će se za Europski grad sporta

Uručenje naslova očekuje su u prosincu 2022. godine

Foto: ZSUGVG

Pod predsjedanjem v.d. gradonačelnika Ervina Kolarca održan je u četvrtak, 5. listopada sastanak s voditeljem projekta Berislavom Čižmekom.

Istom su nazočili i Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i EU fondove, Mateja Kalisar, ravnateljica gradske razvojne agencije VE.GO.RA., Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice, Davor Štuban, glavni tajnik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice i član Izvršnog odbora tog tijela Mario Karapandžić. Zadatak koji imaju čelni ljude velikogoričkih institucija je priprema materijala za kandidaturu, točnije izrada brošure koju će nadležni predstaviti europskoj komisiji. Ona se u Velikoj Gorici očekuje u ožujku ili travnju naredne godine, a materijali bi trebali biti gotovi do veljače.

U kategoriji CITY, u kojoj se za status europskog grada sporta natječe Velika Gorica, dosad su naslov dobili hrvatski gradovi Sisak, Čakovec i Zadar. Ispuni li Velika Gorica tražene uvjete uručenje naslova očekuje su u prosincu 2022. godine u Bruxellesu.

Za nositelja programa izabran je pročelnik Domagoj Ilečić, a najveći obol izradi traženih materijala dati će Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice i njezina tijela. U pripremi je i izrada Strategije razvoja športa grada Velike Gorice 2021.-2016., a na njezinom oblikovanju sudjeluju predsjednici svih sportskih tijela, Zajednice i saveza Velike Gorice. Voditelj projekta je Darko Blažinčić, dopredsjednik Zajednice.

 

Izvor: ZSUGVG

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija