in

Turopoljac potopljen u Novoj Grabi

U derbiju Donjeg Turopolja, Mraclin deklasirao Turopoljca iz Kuča i preuzeo drugu poziciju na tablici

JŽNL, 28. kolo, Mraclin - Turopoljac 6:3, Lučić, Bionda, Onić (s lijeva). Foto: Zlatan Sevr/V'Gradu

Lijepo vrijeme, odličan travnjak na Novoj Grabi i po jedanaest igrača iz svake ekipe bili su dobri preduvjeti za dobru utakmicu. Mraclin, kao domaćin bio je lišen pomoći nekoliko igrača zbog suspenzija iz prošlog kola, dok Turopoljac nije imao takvih problema, bio je kompletan.

JŽNL, 28. kolo, Mraclin – Turopoljac 6:3, pogodak za vodstvo gostiju. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

A gosti su se prvi i veselili, već u 6. minuti nakon kornera s lijeve strane, domaći vratar Marić ispušta loptu iz ruku, što koristi Matasić i dovodi goste u vodstvo. Dok su još domaći igraču bili “u šoku”, u prilici se u 7. minuti našao Horvat, kada je na dubinsku loptu Martinića s desne strane došao sam pred Marića, ali vratar nogom brani njegov udarac. Gostujući igrači u zelenim dresovima, u tim trenucima puno bolje stoje na terenu, ali bez šansi. Domaćin izjednačuje u 16. minuti kada mladi Koleš s desne strane volejem pogađa suprotni kut vratara gostiju Kovačića i vraća domaće u život. Radost domaćih nije bila dugog vijeka, jer je već u sljedećoj minuti nakon kornera s desne strane Paradžik bio najprisebniji u kaznenom prostoru domaćina i s nekih 8 m ugurao loptu u lijevi kut vratara Marića. Gosti su opet u vodstvu.

JŽNL, 28. kolo, Mraclin – Turopoljac 6:3, pred golom gostiju. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Domaćin je najbliži ponovnom izjednačenju u 25. minuti kada vratar gostiju istrčava daleko izvan svog kaznenog prostora, ali loptu ne uspijeva izbiti u aut, nego je gubi, pa Milatović i Roginić dodavanjima pokušavaju “ušetati” u gol gostiju, ali ih je u tome spriječio Matasić, beskompromisni igrač gostiju.

JŽNL, 28. kolo, Mraclin – Turopoljac 6:3, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Gosti imaju još dvije prilike, u 33. minuti kada Horvat ne pogađa glavom na odličan centaršut Perića s desne strane, te u 35. minuti kada Matasić ne uspijeva dobro zahvatiti centaršut Lučića. Zadnjih desetak minuta, domaćin se polako diže u igri, dok se gosti sve više povlače prema svom golu, što dovodi do gužvi pred kaznenim prostorom zelenih. No, do poluvremena nije bilo nikakvih opasnijih prilika ni za jedne ni za druge.

JŽNL, 28. kolo, Mraclin – Turopoljac 6:3, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

U drugi dio domaćin ulazi odlučniji i kompaktniji, a već u 50. minuti mladi Koleš prolazi po desnoj strani i centrira na glavu Milatovića, koji takvu priliku ne propušta. Izjednačenje, 2:2! Ali, to nije sve! Čim su gosti krenuli s centra, po već poznatom scenariju vraćaju loptu prema stoperima, gdje Paradžik gubi loptu koju mu oduzima Roginić i elegantno poentira za vodstvo domaćina 3:2! Sve što su stvarali u prvom dijelu, otišlo je u vjetar u dvije minute!

JŽNL, 28. kolo, Mraclin – Turopoljac 6:3, borba na sredini terena. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Kad su se malo sabrali, gosti su pokušali izjednačiti i u 58. minuti Preradović, koji je zamijenio Matasića, dobro puca, ali Marić brani, a odbijenu loptu Kumić šalje visoko preko gola.

JŽNL, 28. kolo, Mraclin – Turopoljac 6:3, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Par minuta kasnije, u 62. minuti, nakon brzog protunapada, Milatović dodaje loptu opet Roginiću koji lagano poentira za četvrti gol domaćina. Zeleni ne postoje na terenu, što prisiljava Iličića na prekršaj u kaznenom prostoru, a kazneni udarac Josip Jurić pretvara u 5. gol plavih i vodstvo 5:2! Iličić je zbog prekršaja dobio drugi žuti karton, tako da je Turopoljac ostao s igračem manje u polju. Naravno, to je dovelo do još jednog gola u mreži gostiju kada je nakon pogreške vratara Kovačića, po treći put pogodio Roginić. Hat-trick Ladislava Roginića, koji je nakon toga mirno mogao biti zamijenjen, bez bojazni da bi gosti mogli ugroziti sada već visoko+ vodstvo plavih trupa. Do kraja utakmice još jedan kazneni udarac dosuđen je nakon prekršaja domaće obrane nad Šandorom, a kojeg Horvat pretvara u treći gol gostiju. Pokazalo se to kao konačni rezultat.

JŽNL, 28. kolo, Mraclin – Turopoljac 6:3, Milatović (plavi), Martinić i Perić (u pozadini). Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

U jednoj dobroj utakmici, punoj trke, pogrešaka, udaraca, prekršaja (ali u granicama korektnosti), devet pogodaka, dva kaznena udarca, tri žuta i jedan crveni karton, domaćin je potpuno zasluženo pobijedio u prvom poluvremenu bolje goste iz Kuča, koji su se u drugom poluvremenu, u svega par minuta, izgubili na terenu i primili 5 pogodaka. No, to niti najmanje ne umanjuje pobjedu Mraclina, koji kao da je u drugom dijelu igrao s drugom postavom i svojim pristupom prisilio goste na greške. Zasluženo slavlje Mraclina i preuzimanje druge pozicije na tablici od TOP-a iz Kerestinca.

Jedinstvena županijska nogometna liga 2020/2021. – 28. kolo

NK Mraclin – NK Turopoljac 6:3 (1:2)

Mraclin, igralište Nova Graba. Nedjelja, 16.05.2021., u 17.00 sati, bez gledatelja. Vrijeme sunčano, teren odličan za igru.

Glavni sudac: Bionda Tomislav. Pomoćnici: Benković Dominik, Horvatić Danijel (svi iz Zaprešića). Delegat: Petrac Dario (Zagreb).

Strijelci: 0:1 – Matasić (7), 1:1 – Koleš (16), 1:2 – Paradžik (17), 2:2 – Milatović (50), 3:2 – Roginić (51), 4:2 – Roginić (62), 5:2 – Jurić (66 – KU), 6:2 – Roginić (73), 6:3 – Horvat (79 – KU).

NK Mraclin: Marić, Petravić, Kos, Vidović, Dandić, Jurić (od 78′ Desput), Šikić, Onić (C), Koleš (od 67′ Cvetnić), Roginić (od 75′ Kolarić), Milatović (od 88′ Mišević).

Trener: Damir Milanović

NK Turopoljac: Kovačić, Perić (od 73′ Anđelić), Paradžik, Iličić, Begić, Jandriš (od 73′ Čaić), Matasić (od 58′ Preradović), Kumić (od 73′ Šutalo), Martinić, Lučić (C) (od 53′ Šandor), Horvat.

Trener: Milan Marinić

Igrač utakmice: Ladislav Roginić (Mraclin)

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever