in

FOTO Kozjača proslavila godinu obilježenu povijesnim rezultatima

Svečano su obilježeni Dan mjesta i Miholje

Mjesni odbor Kozjača ovogodišnju je svečanost proslave Dana mjesta i Miholja upriličio kako bi obilježio niz uspješnih infrastrukturnih postignuća i komunalnih aktivnosti koje su unaprijedile život svojih stanovnika.

Jedno od najznačajnijih postignuća je asfaltiranje spojne ceste Novo brdo – Kozjača dužine 600 metara, čije je financiranje omogućio Grad Velika Gorica. Osim toga, značajnu ulogu u razvoju infrastrukture imala su i sredstva iz EU fondova, koja su omogućila izgradnju dodatna 2 km cesta.

Mjesni odbor trenutno čeka na realizaciju još jednog značajnog projekta. Riječ je o sanaciji društvenog doma koja će biti financirana sredstvima EU u iznosu od približno 90.000 eura.

No, Kozjača nije samo mjesto infrastrukturnog razvoja. Bio je to domaćin MNL Vukomeričke gorice, organizirao je brojne komunalne aktivnosti, a ovogodišnji blagdan sv. Mihovila integriran je u svečane aktivnosti zajednice.

Svečanoj sjednici prisustvovao je gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar. Gosti su imali priliku uživati u nastupu Folklornog ansambla Šiljakovina koji s ponosom predstavlja kulturnu baštinu ovog kraja.

Događanja su započela humanitarnim malonogometnim turnirom u čast pokojnih članova lokalnog kluba, a nastavljena svetom misom koju je predvodio pater Stjepan Ivan Horvat uz domaćeg župnika vlč. Hrvoja Zovka te revijalnom utakmicom. Cijeli dan obilježen je zajedništvom, prisjećanjem i slavljem.

Grad Velika Gorica i njegovi dužnosnici igrali su ključnu ulogu u podršci i financiranju ovih inicijativa. Zahvaljujući njihovom angažmanu i zajedničkom radu svih članova zajednice, Kozjača je danas primjer kako se zajedno može postići napredak i razvoj.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Stjepan