in , ,

FOTO Pinkyjevci i Fujievci povodom Svjetskog dana juda organizirali mali judo festival

Uz dva turnira tu su treninzi roditelja s djecom, judo radionica i razmjena judo opreme između malih sportaša

Judo klub Pinky i Judo klub osoba s invaliditetom Fuji u ponedjeljak su počeli obilježavanje Svjetskog dana juda, no ono što je zanimljivo je to da su cijeli tjedan pretvorili u svoj mali Festival juda povodom kojeg su pripremili bogat i raznolik program za male judaše, ali i njihove roditelje.

Sandra Novaković Milašinčić

Ovogodišnja tema je obilježavanja je njima najdraža najdraža – “Inkluzija“, stoga su, uz cijeli tjedan  ispunjen raznim aktivnostima, ugostili i trenerice novoosnovanog splitskog Judo kluba osoba s invaliditetom “Yuki”, Maju Mišković Hasanbegović i Anteu Ćurin s kojima su razmijenili iskustva i dogovorili suradnju između klubova. Inače, Svjetski dan juda obilježava se upravo danas, 28. listopada, a svake godine razni klubovi obilježavaju ga pod raznim tematikama.

Sandra Novaković Milašinčić

S obzirom na to da Fuji i Pinky oduvijek blisko surađuju, svi programi provode se u oba kluba, a svakog dana održavaju se treninzi na kojima sudjeluju judaši zajedno sa svojim roditeljima. Razgovarali smo s judo trenericom Romanom Madžar koja nam je rekla kako su u sklopu festivala do sada održana dva judo turnira, zajednički treninzi roditelja s djecom, a slijedi radionica, turnir za djecu s cerebralnom paralizom te razmjena judo opreme. 

Sandra Novaković Milašinčić

-Jučer smo Dan juda u klubu obilježili Fuji turnirom na kojem su sudjelovala sva Fuji djeca, a u pomoć su im uskočili i Pinkyjevci, dok je danas na razini cijelog kluba u planu radionica s ciljem upoznavanja članova sa samim judom. Tu ćemo, od vanjskog suradnika, saznati što je judo, upznati se s Japanom, saznati što i koji je kodeks juda, a pričat ćemo i o osam vrlina poštovanja juda, govori nam Romana.

Sandra Novaković Milašinčić

Sutra, u subotu, će se održati još jedan turnir za djecu s cerebralnom paralizom, a nakon toga slijedi razmjena judo opreme u slučaju da netko ima višak kimona ili mu je njegov premali.

Igor Kolarec

-Ako netko posjeduje veliki kimono i ne zna što bi s njim učinio, može ga proslijediti manjima, a sebi nabaviti onaj u adekvatnoj veličini, govori nam velikogorička judo trenerica Romana.

Sandra Novaković Milašinčić

Naravno, cijela poanta ovih aktivnosti, uz upoznavanje samog juda i uključivanje u razne programe, jest i dobro se podružiti i potaknuti interakciju kako između malih judaša, tako i između njihovih roditelja.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović