in ,

CuteCute

FOTO/VIDEO – VG Legacy započeo radove za postavljanje novog kontejnera 86-godišnjoj baki Ankici

Cijela ekipa marljivo radi ne bi li pripremili sve potrebno prije postavljanja novog doma

Humanitarna priča vezana uz 86-godišnju baku Ankicu započela je još prije nekoliko tjedana kada je ekipa iz VG Legacyja prepoznala potrebu za pokretanjem humanitarne akcije kako bi prikupili potreban novac za njezin novi dom s obzirom na to da je njezin dom potpuno uništen u razornom potresu, 29. prosinca, kada joj je i onemogućen normalan život.

Prošlog tjedna humanitarna ekipa, zahvaljujući velikodušnim građanima, u sklopu akcije pod nazivom ‘Dom je tamo gdje je srce’ prikupila je novac potreban za kupnju kontejnera, a danas, u Dragotini kod Gline, započeli su radovi oko postavljanja temeljnih stupova za kontejner i priključaka za vodu, kanalizaciju i struju.

Novi kontejner baki Ankici trebao bi stići kroz desetak dana, a prije toga je potrebno betonirati postolje i provući cijevi tako da ‘novi dom’, kada napokon stigne, bude spojen i spreman za novi i sretniji život bake Ankice.

‘Posao u ruke’ uzeli su svi članovi VG Legacyja, uključujući i muškarce i žene kojima kopanje i drugi teži fizički poslovi, zahvaljujući ogromnoj količini dobre volje, nisu predstavljali ni najmanji problem.

-Ovdje radi tko što stigne. Dio ekipe kopa, dio ekipe peče roštilj, dio je na miješalici, dok je drugi dio na ‘čašici razgovora’ s našom bakom Ankicom, rekla nam je Marija, jedna od članica VG Legacyja.

Uz brojne druge članove velikog srca razgovarali smo i s ganutom bakom Ankicom koja je na pruženoj pomoći neizmjerno zahvalna. Nakon teškog perioda i boravka u praznom i hladnom kontejneru kojeg je dobila na uporabu, pustila je suzu od sreće i zahvalila svima koji su nesebično pokazali suosjećanje i volju za pružanjem pomoći.

Normalan život, osim štaka bez kojih se ne može slobodno kretati, baki je otežavao nedostatak osnovnih životnih uvjeta kao što su toalet, kupaonica, ali i raspolaganje vodom. U razgovoru nam je rekla kako se više od mjesec dana morala snalaziti spavajući kod koga god je mogla, a dodala je i kako je zatražila pomoć u Glini, no do danas ju još uvijek nitko nije obišao.

Na veliku sreću 86-godišnje bake kojoj je, već naoko vidljivo, bila potrebna pomoć posjetili su ju Velikogoričani koji su joj pomogli u vidu kupovine prehrambenih namirnica, a potom i pokretanjem velike humanitarne akcije.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily