in , ,

Goričanka Jelena Buchberger je najbolja seniorka Hrvatske i pobjednica Europskog kupa do 17 godina

U konkurenciji od gotovo 500 igračica koje su se natjecale tijekom cijele 2022. godine Jelena je završila na samom vrhu poretka

Foto Zsugvg

Najbolja hrvatska badmintonašica i naša Velikogoričanka Jelena Buchberger (16) pobjednica je Europskog kupa do 17 godina za 2022. što je fantastičan uspjeh za ovu našu sportašicu.

U konkurenciji od gotovo 500 igračica koje su se natjecale tijekom cijele 2022. godine Jelena je na kraju završila na samom vrhu poretka s 1100 bodova na svom kontu. Napeto se isčekivao ishod s posljednjeg turnira sezone u Nizozemskoj na kojem Jelena nije nastupala, a razlog praćenja bio je nastup njezine najbliže pratnje Johanke Ivanovičove.

Slovakinja je morala osvojiti turnir da bi pretekla Jelenu za minornih 15 bodova, no u konačnici je zapela već u četvrtfinalu i slavlje u Hrvatskoj je moglo krenuti.

Velikogoričanka je u ovoj godini zaigrala u četiri finala, te jednom slavila. Osim toga nastupila je u po jednom četvrt i polufinalu sada u završnici sezone nakon teže ozljede ligamenata stopala u kolovozu. Izbivala je gotovo 4 mjeseca s terena, što dodatno daje na važnosti ovaj veliki rezultat koji je ostvarila.

Jelena Buchberger u ovom je trenutku najbolja igračica Hrvatske (seniorska), te najbolja u ukupnom poretku Europskog kupa do 17 godina.

Iduće godine Jelena će krenuti s nastupima u konkurenciji do 19 godina, ali i među seniorkama u Europi kako bi njezin prijelaz bio što “bezbolniji”.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu