in ,

Krešimir Ačkar 4. na izbornoj listi HDZ-a

Hrvatska demokratska zajednica sutra će u 13 sati Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predati prijedlog lista i kandidata za nadolazeće parlamentarne izbore.

Popis kandidata prve izborne jedinice čiji je nositelj Andrej Plenković, čine Željko Reiner, Nina Obuljen Koržinek, na 4. mjestu našao se naš gradonačelnik Krešimir Ačkar, zatim Darko Klaić (HSLS), Marko Milić, Ljubica Lukačić, Alemka Markotić, Mato Čičak, Maksimilijan Šimrak, Mario Župan, Tugomir Majdak, Ivica Miškulin te Josip Lucić.

Ačkar, kojem bi ovo bio drugi mandat u Hrvatskom saboru, izrazio je veliku čast, ponos i zadovoljstvo ovakvim priznanjem za svoj rad. Inače, njegovim djelovanjem u Hrvatskom saboru za našu Veliku Goricu itekako se čulo, za govornicom je govorio 105 puta, što u raspravama, što u postavljanju pitanja i izlaganjima.

U kontekstu izbora, Ačkarova kandidatura na listi HDZ-a za Veliku Goricu nije iznenađenje, s obzirom na njegovu popularnost i prepoznatljivost među biračima. Stranka je ovim potezom jasno dala do znanja da stavlja naglasak na kontinuitet i stabilnost, vjerujući u Ačkarovu sposobnost da doprinese ostvarivanju ciljeva HDZ-a na nacionalnoj razini.

Njegovo obnašanje dužnosti gradonačelnika obilježeno je naporima u razvoju infrastrukture, poboljšanju kvalitete života građana i privlačenju investicija. Njegovo vođenje grada karakterizira pragmatičan pristup i usmjerenost na konkretne projekte koji su Veliku Goricu pozicionirali kao jedno od najdinamičnijih središta u zemlji.

Ostavio je značajan trag u razvoju ovog grada od početka svog mandata. Njegovo vodstvo karakteriziraju brojni projekti i inicijative usmjerene na poboljšanje kvalitete života građana, ekonomski razvoj i modernizaciju infrastrukture.

Jedno od ključnih postignuća Ačkara kao gradonačelnika jest intenzivan razvoj infrastrukture. Pod njegovim vodstvom, Velika Gorica doživjela je značajne promjene, uključujući izgradnju i obnovu cestovne infrastrukture, što je poboljšalo prometnu povezanost i pristupačnost.

Statistički pokazatelji pokazali su kako je u posljednjih osam godina u Veliku Goricu uloženo preko sto milijuna eura bespovratnih sredstava.

Najveći fokus na mlade, obrazovanje, sport, infrastrukturu i gospodarstvo

U oblasti obrazovanja, Ačkarova administracija pokazala je snažan fokus na ulaganja u školsku infrastrukturu i tehnološko osuvremenjivanje. Ovi napori osigurali su bolje uvjete za obrazovanje djece i mladih u Velikoj Gorici, postavljajući temelje za njihov budući razvoj i uspjeh. Grade se i otvaraju brojni vrtići, škole, a posebice se pridaje pažnja sportu, što kroz financijsku podršku klubovima što kroz gradnju i opremanje igrališta i vježbališta u užem i širem centru grada. Također, nedavno je otvoren i Regionalni centar kompetentnosti, investicija vrijedna 15,5 milijuna eura, zahvaljujući kojem će učenici dobiti priliku steći najbolje znanje i stručnost čime će biti konkurentniji na tržištu rada, nema cijenu.

Ekonomski razvoj također je bio u središtu Ačkarovih prioriteta. Poticanje investicija, podrška malim i srednjim poduzetnicima te razvoj industrijskih zona ključni su elementi njegove strategije za gospodarski napredak. Zahvaljujući ovim naporima, Velika Gorica postala je privlačna lokacija za domaće i strane investitore, što je doprinijelo stvaranju novih radnih mjesta i ekonomskoj diversifikaciji. Nedavno je otvoren i Poduzetnički inkubator ne bi li se dodatno potaknulo mlade poduzetnike da razvijaju svoje ideje i poslovanje.

Na socijalnom planu, Ačkar se istaknuo inicijativama usmjerenima na poboljšanje socijalne skrbi, zdravstvene zaštite i pristupa kulturnim i sportskim sadržajima. Poseban naglasak stavio je na programe za mlade, umirovljenike i socijalno ugrožene skupine, pokazujući duboko razumijevanje potreba zajednice kojoj služi. Uskoro kreće i realizacija projekta Doma za starije.

Krešimir Ačkar kao gradonačelnik Velike Gorice pokazao je izuzetnu posvećenost svom gradu, provodeći politike i projekte koji su direktno utjecali na poboljšanje života građana. Njegova vizija razvoja grada temelji se na uravnoteženom pristupu koji uključuje ekonomski rast, socijalnu pravdu i održivi razvoj, čineći Veliku Goricu jednim od najprosperitetnijih gradova u Hrvatskoj.

Ačkarova kandidatura na listi HDZ-a za Veliku Goricu stoga nije iznenađenje, s obzirom na njegovu popularnost i prepoznatljivost među biračima. Stranka je ovim potezom jasno dala do znanja da stavlja naglasak na kontinuitet i stabilnost, vjerujući u Ačkarovu sposobnost da doprinese ostvarivanju ciljeva HDZ-a na nacionalnoj razini.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

-2 Points
Upvote Downvote

Napisao vgradu