in ,

Lagana nedjeljnja šetnja i – neugodno iznenađenje u dvorištu škole

Foto: A. Konjević

Goričani koji žive u blizini OŠ Jurja Habdelića svjedoci su čestih večernjih okupljanja mladih u dvorištu škole. I to zaista ne bi bio problem, dapače, da iza sebe nerijetko ne ostave ‘ostatke’ druženja.

Tako je jutros za vrijeme šetnje ovaj prizor neugodno iznenadio mještanina A. Konjevića koji je svoje nezadovoljstvo podijelio u facebook grupi Velika Gorica može i mora bolje.

Ovo je lice našeg grada. Ovo je naša slika. Slika našeg odgoja djece i mladih. Vjerojatno će netko reći: da rade kafići toga ne bi bilo! Bi. Tako nam izgledaju šume, putovi, okoliš jezera, a što ne ovisi o subotnjem izlasku mladih … tako nam izgleda nedjeljno jutro. Ovo je slika nas, kao odgajatelja i naše djece koju (ne)odgajamo – stoji u objavi zgroženog sugrađana.

‘Restoran kod Habdelića’

Foto: A. Konjević
Foto: A. Konjević

Nažalost, ovakvi prizori zaista jesu česti. Svjedoci smo stalnog ‘odlagališta’ na Čiču, obližnjim šumarcima, nasipima, pa čak i uz – cestu! Dio sugrađana proziva Komunalac, ali budimo iskreni –  odgoj svakako igra najveću ulogu… a ne treba ni zaboraviti koliko je važno naše mlade poučiti općoj kulturi vlastitim primjerom.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija