in , ,

Ligaška natjecanja nastavljena polumaratonom u Osijeku i trailom u Samoboru

Foto: Maraton klub Velika Gorica

Još jedan uspješan natjecateljski vikend je iza trkača i trkačica Maraton kluba Velika Gorica, s nekoliko osvojenih pobjedničkih postolja i novim osobnim rekordima, ali nažalost i s jednom težom ozljedom, javljaju iz Kluba.

Ligaška natjecanja za ekipe Maraton kluba Velika Gorica nastavljena su proteklog vikenda s dvije velike utrke – Osječkim polumaratonom i Samobor Trailom. Polumaraton je bio 4. kolo Hrvatske atletske cestovne lige, a utrka je također bila Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, dok je trail utrka dio KontinenTrail lige.

Foto: Maraton klub Velika Gorica

Ferivi Osječki polumaraton okupio je u subotu 13. travnja skoro 800 natjecatelja, uključujući nekoliko Kenijaca i Kenijki te najbolje hrvatske trkače, koji su se borili za Prvenstvo Hrvatske. Utrka se također boduje za Hrvatsku atletsku cestovnu ligu u kojoj, podsjetimo, MKVG nakon tri kola zauzima fenomenalno drugo mjesto među klubovima. Naši predstavnici na osječkom halfu bili su Vedrana JanjićJasminka Zvonar i Edita Grgić u ženskoj konkurenciji te Darko Radić i Goran Siuc među muškima.

U jakoj konkurenciji, sa 103 trkača ispod 1h30min, naš najbrži trkač bio je Darko Radić, s vremenom 1h33min20sec osvojivši 106. mjesto u muškoj konkurencii i sedmo mjesto u kategoriji M50. Goran Siuc je otrčao svoj novi osobni rekord s vremenom 1h49min52sec.

U ženskoj konkurenciji Vedrana Janjić je nakon određenih zdravstvenih tegoba uspjela doći do cilja za 1h42min29sec, osvojivši 35. mjesto u ženskoj konkurenciji i šesto mjesto u kategoriji Ž45. Jasminka Zvonar popela se na pobjedničko postolje nakon osvajanja drugog mjesta u kategoriji Ž55, s rezultatom 1h55min33sec. Vrijedne bodove za klub osvojila je i Edita Grgić s rezultatom 2h07min05sec, što je bilo dovoljno za deveto mjesto u kategoriji Ž50.

U Osijeku smo osim polumaratonaca imali uspješne predstavnike na 5-kilometarskoj utrci. Među 354 finišera Ivica Prpa je s rezultatom 20min40sec osvojio odlično 23. mjesto generalke, 21. mjesto u muškoj konkurenciji i drugo mjesto u kategoriji Veterani II. Luka Čučuković je pak sa svojim novim osobnim rekordom (20min56sec) bio 24. u muškoj konkurenciji i deseti u kategoriji MS. Pet kilometara istrčao je i ostatak obitelji Prpa – Severina za 30min42 sec i Valerija za 33min25sec.

Kompletni rezultati Osječkog polumaratona i popratnih utrka su na portalu Stotinka.

Foto: Maraton klub Velika Gorica

Istog dana u Samoboru je ekipa Turopoljski trail team predstavljala naš klub na Samobor Trailu, trećoj utrci sezone KontinenTrail lige. Na teškoj dugoj stazi od 31 kilometra i 1700 metara elevacije imali smo troje predstavnika – Hrvoja MikulićaJasnu Mikulić i Marijana Malčevića. Hrvoju je do cilja trebalo 4h01min25sec, čime je osvojio 16. mjesto. Par minuta poslije, s rezultatom 4h08min46sec, ciljem je prošla Jasna Mikulić, osvojivši treće mjesto u ženskoj konkurenciji. Do polovice staze Jasnin pratitelj bio je Marijan, ali onda je uslijedio pad i ozljeda, pa je drugu polovicu staze Marijan većinom odhodao i stigao do cilja za 5h04min37sec.

Foto: Maraton klub Velika Gorica

Na kratkoj stazi od 16 kilometara imali smo petero predstavnika –  Renatu HorvatekKristinu TerzićDamira RadanovićaDarka Kovača i Danijela T. Svi zajedno osvojili su bodova za četvrto mjesto u ekipno poretku. Nakon tri kola lige, ekipa je na sedmom mjestu, Jasna Mikulić je druga najbolja u ženskoj konkurenciji duge staze, a Hrvoje Mikulić je vodeći trkač u kategoriji Veterani 1 i peti u ukupnom poretku muških na dugoj stazi. Na kratkoj stazi, Renata Horvatek je nakon tri kola peta među ženama i prva u kategoriji Veteranke 2.

Rezultati Samobor Traila su također na portalu Stotinka.

Tekst: Maraton klub Velika Gorica/

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija