in ,

Projekt Aglomeracije bit će završen u rokovima

Redovno javno predstavljen projekt “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica“

Na konferenciji za novinare u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta predstavljeno je stanje Projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica“.

Očekivani rezultati ovog projekta su pokrivenost sustavom odvodnje na području Aglomeracije Velika Gorica, zatim povećanje priključenosti na sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda za približno dodatnih 15.300 stanovnika, izgradnja više od 5.000 novih besplatnih priključaka, pročišćavanje otpadnih voda u skladu s hrvatskim i europskim propisima kao i očuvanje površinskih i podzemnih voda te zdravstvenih uvjeta stanovništva, rekao je direktor VG Vodoopskrbe Krunoslav Višić.

Projekt Aglomeracije je takav i zajedničkim snagama moramo učiniti sve da ga što prije i na što kvalitetniji način u rokovima završimo, a kao što smo čuli od naručitelja i izvođača sve će biti u rokovima završeno. Ovim projektom bit će asfaltirano 150 kilometara prometnica. Moramo poštivati pravila struke, negdje je i moguće dodatan komunalni standard napraviti, negdje nije. Intenzivno radimo drugi projekt, a to su domaćinstva koja nisu ovim projektom, u naseljima gdje se sada radi projekt Aglomeracije, obuhvaćena u projektu koji je rađen prije 10 godina, naglasio je gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Podsjetio je da je u Okuju održan redovni koordinacijski sastanak s predstavnicima mjesne samouprave, VG Vodoopskrbe i izvođača radova vezan uz projekt Aglomeracija Velika Gorica.

Službeno otvaranje ponuda za Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda najavljeno je za ponedjeljak, 25. listopada.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Savjetovanje s javnošću u vezi donošenja nove Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada

Turopoljski derbi 4. HNL Središte Zagreb “B” u Gradićima završio podjelom bodova