in ,

Sabor potvrdio, bivši gradonačelnik Dražen Barišić se vraća u saborske klupe

Nakon što je Mandatno imunitetnog povjerenstvo utvrdilo da su ispunjeni zakonski uvjeti za prestanak mirovanja zastupničkog mandata zastupnika Dražena Barišića, osmoga dana od dana podnošenja zahtjeva, te da s istim danom prestaje obnašati zastupničku dužnost njegov zamjenik Mato Čičak, danas je u saboru velikom većinom izglasano to da se bivši gradonačelnik Dražen Barišić vrati u saborske klupe.

O povratku Barišića glasalo je 116 zastupnika, od kojih je 114 bilo za, a svega dva protiv vraćanja bivšeg gradonačelnika u Sabor.

 

Podsjetimo krajem svibnja Ured europskog tužitelja je digao je optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Dražena Barišića, te protiv Vinka Grgića kao gradonačelnika Nove Gradiške i Kreše Peteka, kojeg se tereti da je podmićivao dvojicu gradonačelnika.

Optužnicom je obuhvaćeno deset osoba za koje se navodi da su povezane s kompromitiranim projektima u Novoj Gradiški čija vrijednost je od 900.000 eura i 700.000 eura te, isto tako, u projektima u Velikoj Gorici u vrijednosti od sedam i 14 milijuna eura.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović