in

U derbiju prvenstva Kuče pobijedilo Vukovinu i vratilo pehar prvaka kući!

Pitanje prvaka riješeno je boljom igrom i pobjedom Kuča protiv dobre Vukovine

Malonogometna liga Turopolja i Posavine došla je do svog pretposljednjeg kola, u kojem se odlučivalo o prvaku u direktnom susretu Kuča i Vukovine, koji su sa po 37 bodova bili na vrhu poretka.

Vrijeme je bilo sunčano i toplo, a sama činjenica da se igra derbi prvenstva, dovela je na utakmicu između 250 i 300 gledatelja. Lijepo je bilo vidjeti popunjene tribine i prostor oko igrališta. A o važnosti derbija govori i činjenica da je i njezin osnivač i višegodišnji voditelj, Jakov Marković, došao posjetiti Buševec.

Sama utakmica počela je dosta čvrsto i Vukovina je pokušala, a u prvom dijelu i uspijevala zatvoriti prilaze svojim vratima tako da jedva da je bila koja šansa u prvom dijelu.

MNL TiP, Buševec, 14. kolo, Kuče – Vukovina 2:0, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

U drugom dijelu igrači Kuča više su se kretali i kombinirali, počeli stvarati šanse i poveli 1:0 golom Vjekoslava Lučića. Nakon toga krenuli su još jače i stvorili nekoliko prilika od kojih sam Mislav Čunčić nije iskoristio bar 3, ali jednu je iskoristio i doveo Kuče u vodstvo 2:0 i tada je utakmica bila riješena. Nije se Vukovina predavala, ali danas nisu imali dovoljno raspoloženih igrača da se kvalitetnije suprotstavi Kučanima, koji su bili skoro kompletni. Pred sam kraj Vukovina je propustila priliku barem ublažiti poraz, ali nije uspjela i ostalo je 2:0, čime je Kuče osiguralo naslov prvaka, bez obzira na rezultat posljednje utakmice u Novom Čiču protiv Gornjeg Podotočja. Slavlje je moglo krenuti, “selektor” Banić odmah se nagradio sa sladoledom, a dečki su uz poznatu pjesmu “I na strani i kod kuće, Kuče tuče nemoguće” krenuli prema svojim navijačima proslaviti i 6. naslov u 7 sezona MNL TiP. Svaka im čast! Zbilja jedna generacija puna odličnih nogometaša, od braće Zagorac, Ivana i Marija na golu, pa preko Mislava Čunčića, Vjekoslava Lučića, Igora Hajduka, Petra Milatovića, Igora Jančetića, Tomislava Lučića, Branimira Bušića, Ante Cavrića, Stjepana Đuračića, Matije Fabijančića, Lucijana Petra Čureka, Tomislava Šutala, Marija Radilovića, Matije Čaića i na kraju, veterana i “dobrog duha” ekipe, Ive Berkovića!

Naravno, igrale su se i druge utakmice, a postignuti su sljedeći rezultati:

Buševec je pobijedio Turopolje 4:3, uz tri gola Zagorca, Čička Lazina i Bukevje odigrali su bez golova i bez pobjednika, dok je u susretu dva novaka u ligi, Okuje pobijedilo Rakitovec 2:0. Mraclin je izgubio inspiraciju ali i bodove protiv Čičke Poljane nošene na krilima Danka Čunčića. Veleševec je nastavio s dobrim rezultatima i pobijedio Ribnicu 3:1, dok je Drnek na krilima braće Kučan pomalo iznenađujuće pobijedio Gornje Podotočje, koje je opet bilo nekompletno. Nakon derbija prvenstva, kolo su zaključili Jagodno i Novo Čiče gdje Novočičani nisu dozvolili nikakvo iznenađenje i pobijedili 3:1.

MNL TiP, Buševec, 14. kolo, Drnek – G. Podotočje 1:0, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Rezultati:

Buševec – Turopolje 4:3

Čička Lazina – Bukevje 0:0

Mraclin – Čička Poljana 1:3

Veleševec – Ribnica 3:1

Drnek – G. Podotočje 1:0

Kuče – Vukovina 2:0

Jagodno – Novo Čiče 3:1

Poredak:

Kuče 40, Vukovina 37, Buševec 31, Novo Čiče 31, Mraclin 27, G. Podotočje 25, Okuje 24, Č. Poljana 22, Turopolje 16, Veleševec 16, Drnek 14, Ribnica 12, Č. Lazina 12, Bukevje 10, Jagodno 5, Rakitovec 4.

Borba za naslov najboljeg strijelca nastavlja se i dalje, jer danas ni Igor Hajduk (Kuče) ni Filip Harambašić (G. Podotočje) nisu postigli gol, pa su obojica ostala na 22 postignuta gola do sada. A u zadnjem kolu upravo susreću se ove dvije ekipe.

Organizacija kola bila je na vrhunskoj razini, teren odlično pripremljen, zapisnički stol u sigurnim rukama, piće hladno, hrana topla, a uz sve to još i nastup “One man band” Darka Janječića koji je podigao ugođaj na višu razinu.

MNL TiP, Buševec, 14. kolo, Darko Janječić, odgovoran za dobar ugođaj. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Dakle, dobili smo prvaka i viceprvaka, sad još preostaje borba za treće mjesto za koje su kanidati Buševec i Novo Čiče, a to ćemo saznati u subotu, 14. kolovoza na igralištu u Novom Čiču.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever

U pripremnoj utakmici na Novoj grabi igrali Mraclin i Lekenik, članovi 4. HNL Središte, Skupina B

RAKARJE U prometnoj nesreći smrtno stradao biciklist