in ,

USKOK U tijeku uhićenja na zagrebačkom području

Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PU zagrebačka u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Zagreba u odnosu na dvije skupine osoba za koje se osnovano sumnja da su u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela protiv gospodarstva – poručuju iz USKOK-a.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnim slučajevima o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Oglasili su se i iz PU zagrebačke:

Kriminalističkim istraživanjima obuhvaćeno je više hrvatskih državljana i pravnih osoba za koje se osnovano sumnja da su u okviru dvije skupine počinili kaznena djela protiv gospodarstva u sastavu zločinačkog udruženja.

Navedena istraživanja provodi Policijska uprava zagrebačka u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija.

Nakon provedenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene pritvorskom nadzorniku te će podnijeti kaznene prijave Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Kako se zasad doznaje, riječ je o krivotvorenju dokumentacija prilikom uvoza automobila čime se utajivao porez.

Prema pisanju medija, riječ je o dvije skupine osumnjičenika koji su prilikom uvoza automobila krivotvorili dokumentaciju te utajivali porez. Nad njima se nekoliko mjeseci provode tajni izvidi, a jutros je pokrenuta akcija njihovog uhićenja i pretraga njihovih stanova.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija