in ,

Župno zavjetno hodočašće iz Kravarskog prema Roženici okupilo brojne vjernike

Ove subote, 24. lipnja brojni vjernici krenuli su na već tradicionalno župno zavjetno hodočašće iz Kravarskog prema Roženici. Prije dvije godine obilježavalo se 70 godina od ukazanja Gospe u Roženici, a zavjetno hodočašće ove godine nije brojalo ništa manje vjernika koji su spremno, u 7 sati ujutro, ispred crkve Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom, krenuli u procesiju i hodočašće prema Roženici.

Veliki broj župljana različitih generacija, vjernici iz Župe Uzvišenja Svetog Križa iz Kravarskog, župe Marija Magdalena Donja Kupčina i župe Pokupsko, djeca, mladi i stari neumoljivo su hodali u dobroj vjeri, čvrsto vjerujući da se 1951. godine ovdje dogodio čudesni događaj.

Naime 24. lipnja 1951. godine, na mjestu ukazanja djeca su bila na paši odmah iza kapelice u Roženici, kako nam jednom prilikom pojasnio gospodin Stjepan Markuz. Djeci se prvo ukazao arkanđeo Rafael koji im je nagovijestio kako će im se sutra u deset sati ukazati Blažena Djevica Marija.

Drugoga dana djevica se ukazala obučena sva u crno, a kasnije se pojavila u crvenoj haljini, imala je plavi plašt i bijeli veo. Za vrijeme njezinog ukazanja ona je djeci te ostalima kazala, jer vijest nakon arkanđela brzo se proširila po mjestu, kako će 26. lipnja u 12 sati doći njezin sin Isus Krist, kada je drugi dan stigao spomenuti Isus djeca su ga opisala kao svećenika u bijelom koji hoda po putu.

 

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu