in ,

KUD “ČIČE” Novo Čiče u Petrovaradinu

KUD Čiče

HKPD “Jelačić” Petrovaradin obilježio je u subotu 25. studenoga 20 godina uspješnog djelovanja, a tom prigodom, KUD “ČIČE” Novo Čiče imalo je čast svojim nastupom uveličati svečani koncert Društva.

Članovi KUD-a ČIČE Novo Čiče predstavili su se s tri točke na oduševljenje mnogobrojne publike. Sam koncert održan je u amfiteatru sportske dvorane SPENS u Novom Sadu.

Foto: KUD Čiče

Prije samog nastupa članovi KUD-a Čiče iskoristili su priliku da posjete rodnu kuću bana Josipa Jelačića, koji je rođen u Petrovaradinu 16. listopada 1801.,i petrovaradinsku tvrđavu. Ondje ih je ugostio Darko Polić, upravitelj Zaklade “Spomen-dom bana Josipa Jelačića”.

Foto: KUD Čiče

Ovo je zasigurno početak jedne uspješne suradnje dvaju društava. Njihovu spajanju pridonijelo je Društva žena Velika Mlaka. Može se reći da je to rezultat uspješne suradnje KUD-a Čiče Novo Čiče i predsjednice Društva žena Velika Mlaka Ivane Andrić Penava, koja je pomogla u organizaciji putovanja.

Foto: KUD Čiče

Na povratku, Društvo je iskoristilo priliku da posjeti Vukovarski vodotoranj –  stoji u priopćenju KUD-a “ČIČE” Novo Čiče.

Foto: KUD Čiče

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija