in

Nogometna subota turopoljskih klubova

Pobjede Kurilovca, Lukavca, Gradića i Turopolja, Poletu bod, Mraclin, Jelačić i Posavec poraženi

3. HNL, Kurilovec - Špansko 3:0, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V'Gradu

Subota je donijela utakmice turopoljskih ligaša u 3. i 4. HNL, te za tri kluba JŽNL i po jednog iz 1. i 2. ŽNL Istok. Naravno, najviše pozornosti privukao je susret trećeligaša Kurilovca koji je nakon 5 uzastopnih prvenstvenih poraza, smijenio trenera Pancirova i postavio Tihomira Perekovića kao novog trenera. I pokazalo se kao uspješnim.

Dakle, u 3. HNL Središte NK Kurilovec je na ŠRC Udarnik dočekao Špansko, posljednjeplasiranu ekipu u ligi. I ovog puta bez nekoliko stožernih igrača, domaćin je bolje otvorio utakmicu, ali nisu ni gosti bili bez “streljiva”, a prvi je dio završio miroljubivo, bez golova. U drugom se “otvorili” Kurilovcu i golovima Sedlačeka i Sudara, uz pomoć Crnogorca koji je postigao autogol, došao je do pobjede od 3:0 i barem malo vratio mir u redove Kurilovca.

U 4. HNL Središte Zagreb, NK Lukavec je dočekao Sutlu iz Laduča i ispratio je kući sa pet golova u mreži. Strijelci su bili Grdenić, Krpečanec i Humeljak i već nakon 13 minuta igre bilo je 3:0. Odmah na početku drugog dijela gosti su ugurali loptu u svoju mrežu, a konačni je rezultat postavio Kaurin. Lukavec je drugi na tablici, sa 9 bodova prednosti pred trećim Dinamom iz Odranskog Obreža.

NK Gradići su gostovali u Kutini kod Moslavine, i po rezultatu se može reći da su bili na malom izletu. Posebno je nadahnut bio najbolji strijelac lige, Igor Hajduk, koji je tri puta matirao domaćeg vratara, dva puta u prvom i jednom u drugom poluvremenu. Gradići su trenutno na petoj poziciji, a u sljedećem kolu turopoljski klubovi, Gradići i Lukavec igraju međusobno, u Gradićima.

U Jedinstvenoj županijskoj ligi ove subote igrali su:

Drugoplasirani NK Mraclin gostovao je u gradu nafte, kod Naftaša, i izgubio 3:1. Nisu igrali Skrbin i Roginić, a gol za izjednačenje na 1:1 postigao je Kolarić. Do kraja utakmice Mraclin je dobio još dva gola za ukupnih 1:3 i poraz koji ništa nije ugrozio, Mraclin je i dalje drugi.

32. kolo JŽNL, Naftaš – Mraclin 3:1, detalj s utakmice. Izvor: FB NK Mraclin

NK Ban Jelačić je gostovao u Stupniku i poveo golom Memića za vodstvo na poluvremenu. No, u drugom dijelu domaći poentiraju 3 puta za vodstvo 3:1, a kapetan Bana Jelačića daje gol u sudačkoj nadoknadi, kao već tradicionalni ritual ekipe iz Vukovine.

NK Polet je gostovao u Rakovom Potoku i sa svega 13 igrača u zapisniku odigrao 1:1. Gol je postigao iskusni kapetan Sučić još u prvom dijelu, što je bio i konačni rezultat.

U 1. ŽNL NK Posavec iz Orla gostovao je kod Kloštra i izgubio 1:2, iako je uspio izjednačiti u provom dijelu, ali do kraja je ipak pokleknuo i vratio se u Orle bez bodova.

U 2. ŽNL NK Turopolje gostovalo je kod NK Croatie u Novoj Kapeli i pobijedilo 3:1, golovima Jurice Jambrešića (2) i Andreasa Šejića, za nastavak plovidbe prema tituli prvaka.

REZULTATI UTAKMICA:

3.HNL središte, 32. kolo

Subota, 29. svibnja 2021.:

Kurilovec – Špansko 3:0

4. HNL središte, 30. kolo

Subota, 29. svibnja 2021.:

Lukavec – Sutla Laduč 5:0

Moslavina – Gradići 0:3

JŽNL, 31. kolo

Subota, 29. svibnja 2021.:

Naftaš Ivanić – Mraclin 3:1

Stupnik – Ban Jelačić (V) 3:2

Rakov Potok – Polet (B) 1:1

1. ŽNL istok, 27. kolo

Subota, 29. svibnja:

Kloštar – Posavec 2:1

2. ŽNL istok, 25. kolo

Subota, 29. svibnja:

Croatia – Turopolje 1:3

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever