in ,

Barišić pod sumnjom u antikorupcijskom slučaju, ‘češljaju’ se gradska uprava i VG Vodoopskrba

Ured gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića demantirao je informaciju o njegovu uhićenju, no iz izvora bliskih istrazi se doznaje da je Barišić, iako nije formalno uhićen, ipak pod sumnjom u novom aktikorupcijskom slučaju.

“Budući je u nekim medijima objavljena informacija o uhićenju gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića, ovim putem službeno demantiramo navedenu informaciju”, navode uz gradonačelnikova ureda.

No, iz izvora bliskih bliskih istrazi potvrđeno je da je Barišić pod sumnjom, ali nije formalmo uhićen, između ostalog jer kao saborski zastupnik ima imunitet. 

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je “rano jutros na području više policijskih uprava policija započela s uhićenjima više osoba”. No, u policiji pritom nisu željeli govoriti o nikakvim imenima.

“Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije”, ističe Mandić.

Dodaje da će se tijekom dana na više mjesta provodit pretrage na različitim lokacijama te da će više detalja biti poznato u kasnijoj fazi postupka.

Prema neslužbenim informacijama u akciji je osumnjičen i predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević. Glasnogovornica Janafa nije bila dostupna za komentar.

Mediji navode da je u međuvremenu u Sabor stigao zahtjev za skidanjem imuniteta jednom HDZ-ovom i jednom SDP-ovom zastupniku.

Lokalni medij VG danas navodi i kako je USKOK rano jutros počeo češljati prostorije VG Vodoopskrbe i gradske uprave te kako su zapečatili urede i provode izvide. Predmet izvida je projekt Aglomeracije.

Uskoro više.

Izvor: Hina/Portal Radio Banovine

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Hina