in ,

Crna statistika s goričkih prometnica, raste broj prometnih nesreća i poginulih osoba

Tijekom ove godine, od 1. siječnja pa sve do 16. prosinca,  u usporedbi s istim vremenskim periodom za prošlu godinu, na području policijske postaje Velika Gorica, došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu sa smrtno stradalim osobama u prometnim nesrećama, dok je utvrđeno povećanje ukupnog broja prometnih nesreća i smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća s teško ozlijeđenim ozlijeđenom osobama.

Sa smrtno stradalim osobama došlo je do povećanja broja prometnih nesreća unatrag dva dana i to 16. prosinca, kada se dogodila prometna nesreća naleta na pješaka u kojem je pješak od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo.

-Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama se povećao u odnosu na isto razdoblje lani za 100,00% (2022-4, 2021-2), čime se i broj smrtno stradalih osoba povećao u odnosu na lani za 2000,00% (2022-6, 2021-2). U četiri prometne nesreće u 2022. godini smrtno je stradao pješak, smrtno su stradala dva vozača osobnog automobila i tri putnika u osobnom automobilu, navode iz goričke policije.

Utvrđeno je manje povećanje ukupnog broja prometnih nesreća za 7,83 % (2022-303, 2021-281). Došlo je i do povećanja ukupnog broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 30,30 % (2022-129, 2021-99). Od toga broja nesreća u 2022 godini sa teškim tjelesnim ozljedama je bilo 17 osoba (2021-28 osoba) što je u padu za 39,29 %.

-Ovim putem želimo skrenuti pozornost svim sudionicima na obvezu pridržavanja svih odredbi prometnih propisa, a osobito na potrebu povećanja sigurnosti prilikom upravljanja vozilima, poručuju iz policije i podsjećaju na tragičnu nesreću u petak, u kojoj je smrtno stradao pješak.

-Napominjemo da je u petak, 16. prosinca, oko 15.30 sati na području Policijske postaje Velika Gorica u mjestu Okuje, na kolniku Državne ceste D-31 kod raskrižja sa ulicom Selce, kako ste već obaviješteni, dogodila 1 prometna nesreće nalet osobnog automobila na pješaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila i utjecaja alkohola pri čemu su pješak 1962. godište od zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći na mjestu događaja preminuo dok je vozač iz osobnog automobila 1971 godište nije zadobio tjelesne ozljede i bio je vezan sigurnosnim pojasom, navode.

Shodno tome napominjemo da će policija provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika, te se moli građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa, a protiv svih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima, poduzimati propisane represivne mjere.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović