in , ,

Društvo žena Buševec poziva na tradicionalnu 6. Buševsku štruklijadu

U potrazi za prvim štruklima Buševca, Društvo žena Buševec i ove godine poziva na tradicionalnu Buševsku štruklijadu

Buševčani i ove godine nastavljaju svoju tradiciju u potrazi za najbolje pripremljenim štruklima! Ove godine, državni praznik i praznik rada, 22. lipnja možete provesti na 6. Buševskoj štruklijadi gdje, kroz cijeli dan, nimalo neće nedostajati ukusne domaće hrane i odlične atmosfere popraćene plesom, pjesmom i zabavom.

Privatna arhiva

Buševska štruklijada postala je jedan od najposjećenijih događaja Turopolja, a Društvo žena Buševec tim povodom poziva sve zainteresirane ekipe da se prijave i sudjeluju u natjecanju pripremanja domaćih štrukli. Prijaviti se mogu ekipe od minimalno dva člana, a što je više članova, kako poručuju članice Društva, to je bolje i veselije! Okupljanje i priprema (izrada tijesta) počinje u 13 sati kod pozornice iza Doma kulture Buševec gdje će biti postavljen veliki šator.

Privatna arhiva

Pozivaju se  svi koji žele prezentirati svoje umijeće spravljanja štrukli da se prijave za natjecanje i uz malo sreće izbore za titulu prvih štrukli Buševca. Također, osiguran su nagrade za najbolje štrukle, a uz bogatu gastronomsku ponudu, možete očekivati ples i zabavu do kasnih sati, poručuju iz Društva žena Buševec te dodaju kako je za glazbeni dio zadužen Dinacordi Luna Bend.

Privatna arhiva

Uz ukusne i domaće štrukle u raznim varijacijama – od slatkih do slanih, u bogatoj gastronomskoj ponudi moći ćete pronaći i ponešto konkretnije, kao što je turopoljski gulaš, kotlovina, a za ljubitelje slatkoga, bit će tu i raznih vrsta domaćih gibanica.

Uputa za sudionike natjecanja 6. Buševske štruklijade

Iz Društva žena Buševec dodaju kako će uz dobru atmosferu i veselu zabavu, svojim sudionicima osigurati osnovne namirnice za izradu štrukli, dakle 1 kg brašna i pola kilograma sira, no ono što vi morate donijeti je stolnjak, kotao, plin, vrhnje te sve ostalo što će vam biti potrebno pri izradi najukusnijih buševskih štrukli!

Za sudjelovanje u natjecanju, kao i za sve ostale informacije, prijaviti se možete kod predsjednice Društva žena Buševec Lidije Rožić na broj 098 905 4658.

Privatna arhiva

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović