in

Iz SDP-a postavili pitanje HDZ-u: Dijele li se uskrsnice ili ‘izbornice’?

SDP-ova stranka istaknula kako su uskrsnice predlagali još prije tri godine

Iz SDP-a Velika Gorica naveli su kako je aktualni v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar istaknuo kako će ove godine najveće iznose uskrsnica dobiti velikogorički umirovljenici. Prema najavama aktualne vlasti, oni koji imaju mirovinu manju od 1000,00 kuna dobit će 800,00 kuna uskrsnice, dok će oni koji imaju mirovnu manju od 2000,00 kuna dobiti iznos od 400,00 kuna.

U priopćenju su naveli kako gradska organizacija SDP-a Velika Gorica podržava davanje uskrsnica našim umirovljenicima, ali i da su vijećnici SDP-a to predlagali još davne 2018. godine, no HDZ-ova većina tada je odbacila taj prijedlog, pa se isti nije našao u proračunu za 2019. godinu.

-Niti slijedeće, 2020. godine, Ačkar i HDZ ne brinu o umirovljenicima i opet ne isplaćuju Uskrsnicu, iako je nakon pritiska planirana proračunom. No u 2021. godini – Kopernikanski obrat! V.d. gradonačelnik najavljuje isplatu Uskrsnica te odjednom pokazuje veliku brigu o našim sugrađanima! Ta je briga izostala ranije jer godine iza nas nisu bile izborne, pa se s potpunim pravom postavlja pitanje: Dijeli li v.d. gradonačelnik Uskrsnicu ili „Izbornicu“, naveli su iz stranke, a u nastavku možete pročitati cijelo priopćenje iz stranke.

-Kao da nije dovoljno ‘proziran’ i sam čin da se tek ove izborne godine HDZ sjetio dijeliti Uskrsnice, aktualna se vlast na sva zvona hvali da su Uskrsnice „najveće u Hrvatskoj“.

Taj je iznos mogao biti i daleko veći! Šteta koju su Ačkar i njegov HDZ napravili gradu, silni novci koji su “curili” u svim gradskim projektima umjesto da završe u džepovima građana, završili su u preplaćenim radovima i džepovima pojedinaca. Da nije bilo njihovog neodgovornog ophođenja s gradskim novcima, umjesto 800 kuna, Uskrsnice za umirovljenike mogle su biti 8.000 kuna!

Empatija se iskazuje svakodnevno, kroz ponašanje, kroz odluke, kroz razumijevanje i solidarnost. Tako mi gledamo na odnose među ljudima, tako gledamo na zadaće koje ima vlast. Tako smo gledali i prije tri godine kada smo, bez obzira na činjenicu što nije bila izborna godina, predlagali isplatu Uskrsnica našim umirovljenicima, no vladajućima tada to nije bilo bitno!

U ovo društvo umirovljenici su ugradili ono najvrjednije što, uz život, čovjek ima – vrijeme, mnoge godine minulog rada. Umjesto dužnog poštovanja, od v.d. gradonačelnika će dobiti jasnu poruku: „Mislim na vas jednom u četiri godine. Glasujte za mene!“

-Krajnje je vrijeme da se u naš grad uvede red, jer kada bude reda onda će biti dovoljno za sve, svake godine, a ne samo onih godina koje su u političkoj arena obilježene kao –izborne, zaključili su.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija